Upravených Fabií jezdí po Čechách mnoho, ale s názvem „natuněné“ se může pyšnit jen pár. Mezi ně patří i Baryho „BlackAir“

Ne všechna auta, která sbírají pohárky na tuningové scéně musí být oblepená platy a křídly. Příkladem je i Český Honza a jeho černá Fábie, která od nás dostala přezdívku „BlackAir“. Ač v průběhu sezóny Baryho strašily těsné prohry, nakonec 3.místo ve finále Tuning Cupu se vše v dobré obrátilo.

Jako základ posloužil vůz Škoda Fabia 1,9 TDI,jehož srdce po zásahu chipem bije výkonem 140 koní. O odvod výfukových plynů se stará nerezová trubka o průměru 55mm zakončená oválnou koncovkou Laityng. Další úpravy okolo motoru jsou spíše stylingového charakteru. Plasty jsou lakované do černé perleti se zlatým prachem a airbush od Fíli na nich znázorňuje Casino. Stejným stylem byla upravena i chladičová stěna, expanzní nádobka, kryt baterky a řídící jednotka. Kapotu podpírají plynové vzpěry kapoty Milotec.  Alternátor a víčka kapalin jsou leštěná. Chrom se objevil na zámcích kapoty a na několika po motorovém prostoru rozházených hracích kostkách, které doplňují dojem Casina.

Úpravám se nevyhnul ani podvozek. Zde Bary namotoval vzduchový podvozek Airride a  leštěná bomba na stlačený vzduch je umístěna  ve středu zadních sedaček. Tlumiče byly použity ze stavitelného podvozku V-maxx. Části podvozku (brzdiče, zadní náprava, tyč stabilizátoru, ramena) jsou lakována pomocí komaxitu v barvě slonové kosti. Ve stejném odstínu jsou lakované i podběhy kol. Děrované kotouče a destičky byly použity od firmy Ferrodo, které se skrývají pod leštěnýma sedmnáctkama RH ZW 1.  Na diskách o rozměru 8×17 jsou nazuty pneumatiky Nankang SPORT NS – II  205/40 ZR 17.

Jak už jsme uvedli v úvodu, natuněná kára nemusí mít přehršle křídel a dalších plastů. Zde majitel použil přední nárazník z Fabie RS a přední část doladil zamračenou kapotou a maskou od firmy Milotec. Vše doplňují světla TYC ala Audi a pod nárazníkem lízátko ze Seatu Leon Cupra. Zadní spoiler opět pochází z Fabie RS a zatmavená faceliftová světla doplněná na bocích pinstripingem od Fíli. Nesmíme zapomenout na pochromovanou zátku nádrže a pinstriping na spodní části víčka nádrže.

Hodně práce také bylo odvedeno na interiéru, ve kterém se nacházejí sedačky z Fabie RS přečalouněné do bílo černé kůže. I další části interiéru (středový tunel, stropnice, sloupky, výplně dveří, zavazadlový prostor) byly opět doladěny do černobílé kombinace. O příjemné řízení se stará volant Milenium 32, pedála z eresa a opěrka nohy z Golfu. Dále je interiér řádně vytlumen Dynamaten a osazen multimedialní audio zástavbou, která zpříjemňuje dlouhé cesty na srazy.

Závěrem, než si začnete prohlížet fotogalerii, tak ještě připomenu asi největší úspěch tohoto auta, kterým je třetí místo na finále Tuning Cupu ve Fabia Scene. Čím nás překvapí Bary příští rok, to se necháme překvapit, ale již nyní můžeme ří, že jeho Fabča patří mezi nepřehlédnutelná auta našich tuningových srazů.