Největší motoristickou akcí koncem roku je „Essen Motor Show 2010“, kde se scházejí příznivci tuningu, Oldtimerů, Hod Rodů, a nebo všeho, co je násáklé vůní benzinu.

Úvodem připomenu část úvodníku z loňska „Letošní Motor Show se, ale od předchozích tak nějak lišila. Některé haly působily tak, jako kdyby byly zaplněny z nouze a jedna hala byla dokonce uzavřená“ a dnes k tomu jen dodám. Letos haly byly otevřeny všechny, ale  některé působily tak, jako kdyby byly opět zaplněny z nouze. Prostě, ani Essen Motor Show 2010 neoslnila.

Tím nechci říci, že by nebylo na co koukat, ale dle našeho názoru tuningu ubývá a oldtimerů přibývá. Mezi vystavovateli zabývající se tuningem nechyběli takoví úpravci jako např. AC Schnitzer, Tech Art, Carlsson, Brabus,kteří jsou stálicemi v tomto dvětví. Tyto firmy předváděly své umění na značkách jako jsou Mercedes, BMW, Porsche, Audi nebo i oblíbený Volkswagen.

Další velkou skupinou jsou samotní výrobci tunigových nebo sportovních dílů. Ať už se jedná o firmy produkující kola, podvozky, osvětlení nebo ochrané rámy. Své prezentace předváděli na autech, která vetšinou patří do skupiny supersportů. Velká škoda, že dost výrobců, bylo zastoupeno jen prodejci.

Zvláštní skupinou jsou „Oldtimers“, které v Essenu zabírají velkou část expozice. Ať už se jedná o vozidla, která můžete koupit, nebo vyloženě výstavní kousky. V loňském roce byla hlavní výstavní plocha v zelené barvě a věnována značce LOTUS. Tentokrát se barvy změnily do červena a hlavní výstavní plochu veteránů převzala značka ALFA ROMEO.

Velká expozice opět patřila i značce Škoda, jejíž obliba v Německu má stále vzrůstající tendenci. Na  stánku návštěvníci mohou zhlédnout to nejlepší co značka Škoda nabízí. Mimo typů Superb Combi, Yeti, Fabia Combi byla zde i novinka v podobě sportovně laděné Fabie RS. Bombónkem expozice ještě byly zajímavé vozy Fabia RS+ a Octavia RS+ v šedé barvě a svítivými žlutými koly. Pro sportovně naladěné příznivce okřídleného šípu tu jsou připraveny dva ostré soutěžní vozy Fabia S2000, které se zůčastňují Německého šampionátu v rally.

Na své si přijdou i příznivci dvou kol, závodních speciálů nebo nám se líbila i expozice Hod Rodů. Nyní se pomocí našich dvou galerií přesuňte do Essenu a prohlédněte fotografie, které pro Vás nafotil Ptica a Olin.

 

Fotogalerie ESSEN MOTOR SHOW 2010 – 1.

Fotogalerie ESSEN MOTOR SHOW 2010 – 2.