Letošní Mistři ČR v rally, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, převzali v pátek večer v Praze v hotelu Ambassador slavnostní trofej a ocenění pro nejlepší posádku českého rallysportu. Dvojice z týmu Škoda Delimax, startující s tovární podporou automobilky Škod

Slavnostní večer, na kterém se pravidelně schází kompletní špička českého motoristického sportu, i letos uzavíral sezonu. Na galavečeru nechyběl ani Prezident Autoklubu ČR, pan Roman Ječmínek, představitelé Federace automobilového sportu a samozřejmě také vedení týmu Škoda Motorsport, které zastupoval jeho vedoucí Michal Hrabánek.

Dvojice Škoda Delimax Teamu, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, získala svůj premiérový český titul až v poslední soutěži sedmidílného českého mistrovství na Rally Příbram. Konkurenci Pavel se Zdeňkem porazili s vozem Škoda Fabia Super 2000 pocházejícím z dílen týmu Škoda Motorsport, kde se letos připravovaly i fabie pro prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC). V něm letos značka Škoda triumfovala jak v hodnocení jezdců, tak i značek.

„Pocity mám jenom skvělé a určitě budu mluvit i za svého spolujezdce Zdeňka Hrůzu když prozradím, že nám ještě úplně nedošlo, co fantastického se nám podařilo. Dnešní slavnostní oficiální vyhlášení bych chtěl znovu využít k tomu, abych poděkoval automobilce Škoda, lidem ze sportovního oddělení Škoda Motorsport a v neposlední řadě i týmu Motorsport-Kopecký za perfektní podmínky, díky kterým se nám o náš první český titul bojovalo bez starostí o rychlost a spolehlivost vozu. Jsem rád, že i my jsme měli šanci ukázat, že Škoda Fabia Super 2000 patří mezi nejlepší soutěžní speciály současnosti,“ komentuje oficiální tečku za letošní sezonou Pavel Valoušek – novopečený mistr republiky, který po letech ukončil nadvládu Romana Kresty a Václava Pecha

„Letošní letošní rok je pro značku Škoda opravdu úspěšný, a to nejenom po stránce obchodní. Prodej produkčních i soutěžních vozů jde výborně a na poli sportu máme za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón celé dlouhé historie značky Škoda. Vyhráli jsme klasifikaci výrobců i jezdců v prestižním seriálu IRC a získali hned v prvním roce, kdy jsme se jako automobilka vrátili oficiálně do českého mistrovství, i titul. Jsem přesvědčen, že u Pavla Valouška je v dobrých rukách,“ neskrývá spokojenost Michal Hrabánek, vedoucí závodního oddělení Škoda Motorsport.