Na závodních tratích, nebo na veřejných komunikacích: automobilové srdce současného Mistra ČR v Rallye Pavla Valouška je už zadané – značce Škoda. Od dnešního dne jezdí úspěšný soutěžní jezdec stříbrnou octavií Combi RS. Vůz si převzal dnes v Zákaznickém

Sportovní Combi s výkonným turbodieselem 2.0 TDI CR/125 kW s filtrem pevných částic a šestistupňovou manuální převodovkou je podle Valouška dokonalou kombinací sportovního charakteru, hospodárnosti a komfortu: „Pro své potřeby neznám lepší auto. Ročně ujedu kolem 50.000 kilometrů, k tomu potřebuje prostorné, rychlé, úsporné a pohodlné auto – tedy Octavii RS, “ vysvětlujte Valoušek, který už má v garáži vlastní fabii RS.

Loajalita ke značce je pro otrokovického rodáka samozřejmostí. Svou osobní vášeň pro značku Škoda v sobě objevil už dlouho před svými aktuálními soutěžními úspěchy. Soukromě jezdil s vozy s okřídleným šípem ve znaku ještě před tím, než coby pilot Škoda Delimax týmu získal svůj letošní premiérový titul. O své zkušenostmi s novým modelem Octavia Combi RS se bude Valoušek dělit se čtenáři ve vybraných českých motoristických časopisech a na facebookovém profilu Škoda Delimax týmu.

Jana Hurta, vedoucího prodeje značky Škoda pro střední a východní Evropu, partnerství se soutěžním šampionem těší: „Je fantastické, že Pavel Valoušek značku Škoda reprezentuje i na běžných silnicích. Octavia Combi RS mu bude velice dobrým společníkem. Velice se těším zejména na jeho osobní zkušenosti a postřehy z běžného provozu.“

Škoda Octavia RS patří k nejsilnějším a nejrychlejším sériově vyráběným modelům Škoda. Zákazníky oslovuje stejnou měrou svým sportovním charakterem, jakož i praktičností. Především nový turbodiesel 2.0 TDI DPF/125 kW se vstřikováním common-rail přesvědčí svým kultivovaným chodem a razantním zátahem již v nízkých otáčkách. Kombinovaná spotřeba činí pouhých 5,7 litru/100 km. Maximální rychlost dosahuje hodnoty 225 km/h.