Společnosti Škoda China a Shanghai Volkswagen dnes v Šanghaji oznámily, že na začátku roku 2013 bude v závodě Shanghai Volkswagen zahájena výroba kompaktního SUV Škoda Yeti.

Slavnostního ceremoniálu v Šanghaji, jehož součástí byl oficiální podpis smlouvy o licenční výrobě, se zúčastnili i předseda představenstva společnosti Škoda Auto Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, prezident společnosti Škoda China Alfred Rieck a generální manažer společnosti Shanghai Volkswagen Zhang Hailiang.

Škoda Yeti, v pořadí již čtvrtý model, který se společnost Škoda Auto chystá v Číně vyrábět, rozšíří produktové portfolio značky Škoda. Cílem je ještě lépe uspokojit individuální potřeby místních spotřebitelů.

Kompaktní SUV Škoda Yeti je jedním ze strategických modelů značky Škoda. Tento vůz, jenž sklízí velké úspěchy již od roku 2009, kdy byl uveden na evropské trhy, představuje významné posílení a rozšíření modelového portfolia společnosti Škoda Auto.

Prezident společnosti Škoda China Alfred Rieck v této souvislosti řekl: „Společnosti Škoda Auto a Shanghai Volkswagen úspěšně spolupracují již od příchodu značky Škoda do Číny v roce 2006 a zaznamenaly zde rychlý a významný růst. Místní výroba vozu Škoda Yeti v závodě Shanghai Volkswagen přináší nové možnosti růstu a potvrzuje dlouhodobý zájem značky Škoda o čínský trh. Nový zákaznický segment bude mít brzy možnost ocenit technickou vyspělost značky Škody i prostřednictvím vozu kategorie SUV.”

Generální manažer společnosti Shanghai Volkswagen Zhang Hailiang řekl: „Místní výroba vozu Škoda Yeti v závodě Shanghai Volkswagen znamená oficiální vstup společnosti Škoda Auto do segmentu SUV na čínském trhu. Jsme přesvědčeni, že Škoda Yeti ještě zvýrazní konkurenční výhody značky Škoda a položí pevný základ pro její dlouhodobý růst. Věříme, že místní výroba vozu Škoda Yeti pomůže optimalizovat produktové portfolio společnosti Škoda Auto a rozšíří její zákaznickou základnu”.

Ačkoli Škoda Yeti reprezentuje sympatickou neagresivní tvář segmentu kompaktních SUV, je dostatečně vybaven na to, aby si poradil i v náročných podmínkách, které jsou pro jiné vozy nepřekonatelnou překážkou. Model Škoda Yeti nabízí maximální ochranu posádky, ale i ostatních řidičů a chodců, což potvrdil i v nárazových testech Euro NCAP, kde získal nejvyšší možné hodnocení, tedy pět hvězdiček.