Pilot F1 Robert Kubica, jenž miluje i rally, dnes při jedné soutěži těžce havaroval s vozem Škoda Fabia S2000.

Start s Fabií

Na soutěži v Itálii se o tomto víkendu představil i polský jezdec Robert Kubica. Na start se postavil s vozem Škoda Fabia S2000 a fanoučci se těšili na jeho výkon. Vše ale zkončilo v dnešních dopoledních hodinách, asi 4,5 kilometru po startu rychlostní zkoušky.

 

Kubica těžce havaroval

Pilot F1 težce havaroval, když ve vysoké rychlosti nezvládl zatáčku a rozbil vůz Fabia S2000 o svodidla. Ta pronikla motorovým prostorem do vnitřku vozu a zde zranila polského jezdce. O vážnosti situace vypovídá i vice jak hodinové vypročtování Kubici z havarovaného vozu.

 

Vážné poranění ruky

Podle prvních informcí není polský jezdec v ohrožení života, ale došlo k těžkému poranění nohy a ruky. Nejvážnější je asi poranění ruky, kde se lékaři snaží minimalizovat následky, které spočívají v narušení hybnosti ruky. Asi za všechno hovoří fotografie havarovaného vozu Škoda Fabia S2000, na kterých je patrné, jak se záchranáři ke zraněnému jezdci dostávali.

 

Začátek F1 nestihne

Velké starosti mají také u týmu Formule 1 Lotus Renault, který musí rychle hledat náhradu pro začátek sezóny. Závěrem ještě i my popřejeme Robertovi brzké uzdravení a doufáme, že se brzy vrátí do závodního kokpitu.

Foto a video: IVG.it