Po několika letech rekonstrukce bude Národní technické muzeum znovu otevřeno 16. února 2011 u příležitosti narození významného českého stavitele a mecenáše kultury Josefa Hlávky.

Národní technické muzeum

Návštěvníky muzea v první vlně otevření čeká hned pět zcela unikátních expozic, reprezentujících pokrok vědy a techniky v uplynulých staletích. Zpřístupněna bude dopravní hala, expozice Architektury, stavitelství a designu, expozice Astronomie, Tiskařství a Fotografický ateliér.

Dějiny dopravy

Dopravní hala v samostatných příbězích ukazuje celý historický vývoj automobilové, motocyklové, cyklistické, letecké a lodní dopravy a v kratších exkurzech pak i úseky z dějin železniční dopravy a vývoje hasičské techniky na území České republiky.

Architektura a stavitelství

Muzeum architektury a stavitelství představí nejvýznamnější architektonické počiny v českých zemích od druhé poloviny 19. století až po současnost.

Astronomie

Výstava Astronomie, koncipovaná jako nekonečný prostor vesmíru plný zářících hvězd v podobě jedinečných sbírkových předmětů, líčí dějiny astronomického poznání.

 Tiskařství

S vývojem tiskařských technologií od vynálezu knihtisku až po současnost má návštěvník možnost se seznámit v expozici Tiskařství připomínající svou průmyslovou atmosférou tiskařskou dílnu.

Fotografický ateliér

Vývoj fotografie, její uplatnění a vliv na společnost, je prezentován společně se základními fotografickými procesy, jejich vývojem a principy ve skleněném fotografickém ateliéru.

Otevírací doba a vstupné
Otevírací doba od 16. 2. 2011
Pondělí: zavřeno, je-li v pondělí svátek: 10–18 hod
Úterý–neděle: 10–18 hod
První čtvrtek v měsíci: 10–20 hod
Vánoční svátky a Nový rok budou upřesněny samostatně.

Vstupné
Plné: 170 Kč
Snížené: 90 Kč (pro seniory nad 70 let, držitele průkazů ZTP, ISIC, ITIC, Staff Card, děti 6–15 let, studenty SŠ a VŠ po předložení studijního průkazu)

Rodinné: 370 Kč pro rodiče s dětmi do 15 let (2 dospělí podmínkou, celkem maximálně 6 osob)

Národní technické muzeum