Škoda Yeti pro Policii ČR

Klíčky od čtrnácti z celkového počtu osmadvaceti speciálně upravených vozů Škoda Yeti symbolicky převzali zástupci samosprávních celků jednotlivých Krajských ředitelství Policie ČR. Za společnost Škoda vozy předal Petr Pečenka

Škoda Yeti pro Policii ČR

Klíčky od čtrnácti z celkového počtu osmadvaceti speciálně upravených vozů Škoda Yeti symbolicky převzali zástupci samosprávních celků jednotlivých Krajských ředitelství Policie ČR. Za společnost Škoda vozy předal Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika. „Jsme velice rádi, že jsme mohli Policii ČR upravené vozy Škoda Yeti nabídnout. Nejen proto, že jde o významnou zakázku, ale také, že uvidíme i nadále českou policii jezdit ve vozech domácí produkce“, říká Pečenka.

Pohon všech čtyř kol

Modely Yeti jsou v policejní úpravě vybaveny úsporným dieselovým agregátem 2,0 TDI/103 kW ve výbavovém stupni Active. Disponují výhradně pohonem všech čtyř kol. Ve vozech nechybí důležité prvky aktivní i pasivní bezpečnosti – systém ESP, přední a boční airbagy. Součástí úpravy vozu jsou i další prvky mimořádné výbavy v podobě zástavby vysílačky, majáků, stříbrné barvy s charakteristickým polepem, omyvatelného potahu zadních sedadel nebo modrého zábleskového světla v čelní masce.

Felicia, Fabia, Octavia, Superb nyní i Yeti

Automobily Škoda jsou tradiční součástí vozového parku Policie ČR. V současnosti jsou v jejích službách zastoupeny modely Felicia, Fabia, Octavia, Superb a Yeti. Ať již speciálně upravené podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení. Vozy značky Škoda slouží policii také v jiných zemích, například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Velké Británii, Izraeli nebo v Portugalsku.