Zima sice ještě tu a tam zahrozí, ale její síly naštěstí slábnou. Za pár týdnů po ní nebude ani památky, už nyní jsou k obecné spokojenosti některé dny vysloveně jarní. Za necelé dva měsíce odstartuje na Fashion Cars Vysoké Mýto také sedmý ročník soutěže

Tuning Cup v novém

AZ pneu Tuning Cup 2011 by se dal nazvat jako návrat ke kořenům. Naším hlavním cílem bylo vždy uspořádání soutěže s dobrou konkurencí a s jasnými pravidly. Nejdřív byla vyhlášena pouze elitní kategorie TOP 10 s celkovým vítězem. Následující roky se zvedala účast, čemuž se přizpůsoboval také počet soutěžních kategorií. Vznikaly nové styly i auta a v roce 2010 se počet základních kategorií zastavil až na čísle 21. Tento trend zcela jistě vyhovoval soutěžícím, kteří měli najednou trošku lepší výchozí pozici v boji o poháry. V některých kategoriích se ale bohužel po celý rok sjížděla třeba jen tři nebo čtyři auta, z toho na finále se dostavila dvojice soutěžících. Pohár tak někdy byl v podstatě odměnou za účast, nikoliv za kvalitní a vkusnou úpravu soutěžního vozu a zdolání mnoha dalších překážek.

Tuning Cup 2011 – 14 kategorií

A právě tomu bychom chtěli v roce 2011 předejít. Soutěžní kategorie prošly citelnými změnami v podobě zredukování jejich celkového počtu. Nově se tak můžete přihlásit do některé ze 14 kategorií. Těšíme se na mnohem větší konkurenci a zajímavější boje, což je náš hlavní cíl. I soutěžící budou mít ze získaného poháru, na který dosáhli například v konkurenci více než deseti vozů, určitě větší radost, než kdyby proti sobě měli pouze jednoho protivníka.

Největší změny u VW a Škoda

Změny potkaly hlavně domácí značku Škoda, pro kterou budou v nové sezóně vypsány dvě kategorie. Škoda Oldies bude zajímat majitele modelů Felicia, Favorit, Š120 nebo třeba 1000MB. V „moderní“ kategorii se naopak sejdou Fabie, Octavie nebo Superby. I značka VW doznala určitých změn a vzhledem k velké podobnosti s modely od automobilky SEAT a její loňské (ne)obsazenosti došlo k jejich spojení. Dělení na dvě části (Oldies, Modern) je obdobné jako u naší domácí značky. Hondy nově soutěží v Japan&Asia Scene, s Peugeoty se logicky potkáte ve French Scene a došlo i k několika dalším změnám. Kompletní seznam základních soutěžních kategorií pro rok 2011 vypadá následovně:

    * AUDI Scene
    * VW&SEAT Oldies Scene
    * VW&SEAT Modern Scene
    * Škoda Oldies Scene
    * Škoda Modern Scene
    * OPEL Scene
    * BMW Scene
    * Ford Scene
    * Japan&Asia Scene
    * French Scene
    * Italian Scene
    * Other Scene
    * RAT Scene
    * Profi Scene

Chybět nebudou v sezóně 2011 ani doplňkové soutěžní kategorie:

    * Best Interior
    * Best Engine
    * Best Show
    * Best Audio
    * Best of Best (nejlepší vůz srazu)

Soutěžní kategorie tedy máme za sebou. V pravidlech ale ještě pořád zůstává dost nezodpovězených otázek, informace budou postupně přibývat na našich webových stránkách. Pokud máte k soutěži jakýkoliv nápad nebo připomínku, určitě se nám ozvěte na info(zavináč)tuningcup.cz, průběžně se snažíme odpovídat na všechny příchozí emaily. Těšíme se na setkání v sezóně 2011!