Duben je měsíc, ve kterém se naplno rozjíždí motoristická sezóna a ne jinak tomu je i u veteránů – Jarní jízda Prahou – Veteran Car Štangl

Veteran Car Štangl

My jsme poprvé zavítali na Jarní jízdu Prahou, kterou pořádal Veterán Car Štangl ve spolupráci s ENGINE Classic.  Trasa byla vyznačena na mapě a rozdělena do dvou etap. Cestou na účastníky čekaly různé soutěže, úkoly, ale také tajné průjezdní kontroly.

Na startu 30 veteránů

Start byl kolem jedenácté hodiny, kdy se vydala třicítka veteránů na první etapu. Ta startovala na Praze 6 od Veteran Car Štangl směrem k Vltavě, Šáreckým údolím, Přední Kopaninou a postupně jsme objížděli celé Ruzyňské letiště. Dále trasa vedla přes Zličín, Řepy a kolem obory Hvězda na parkoviště u Kauflandu, kde byl cíl první části a oběd v restauraci Chapadlo.

Hradčany, Malá strana, Václavské náměstí…

Po obědě a zahrání golfu (jeden z úkolů) jsme se vydali na druhou etapu soutěže. Ta již soutěžící zavedla přímo do centra Prahy, která za slunného dne byla přeplněná turisty.  První zastávka byla na Hradčanském náměstí, od kud je nádherný výhled na Prahu. Další trasa vedla na Malostranské náměstí, Masarykovo nábřeží, pod Nuselský most, Náměstí Míru a na Václavské náměstí. Zde následovalo projetí celého Václaváku tam a zpět s cílem na Náměstí Jana Palacha.

Nevšední podívaná

Co víc k soutěži dodat, letní počasí, krásná auta a mnoho nadšených obdivovatelů podél celé trasy. To byl obrázek  Jarní jízdy Prahou – Veteran Car Štangl 2011. Večer pak byl pro soutěžící připraven raut, předání pohárů, tombola a hezkou sobotu zakončila aukce.

 

Velká fotogalerie – Jarní jízda veteránů Prahou