Poslední dubnový den pořádal 1.pražský klub historických vozidel v Praze na Žofíně výstavu veteránů.

 

Autosalón Žofín

Po týdnu opět centrum Prahy patřil veteránům. 1.pražský klub historických vozidel pořádal tradiční Autosalón Žofín. Celkem přijelo na třicet nablýskaných stařečků, kteří jsou na svůj věk náležitě hrdí.

 

Škoda 430 s patinou

K naší radosti, nejvíce byla zastoupena značka Škoda a nejstarším kouskem byl L&K 110 z roku 1927. Za ním následovaly dva krásné kousky Škoda 430, z čehož čtyřdvéřová byla v původním stavu s tak zvanou patinou. Čtveřici nejstarších vozů s okřídleným šípem ve znaku uzavíral Rapid.

 

Tucet vozů Škoda

Čtveřici nejstarších doplňovaly do tuctu mladší ročníky zastoupené typy Spartak, Octavia, Felícia a výčet uzavírala trojice s motorem vzadu Škoda 1000 MB, Olinova Škoda 1000 MBG a Škoda 100 L. Po shlédnutí fotogalerie zjistíte, že některé znáte ze srazů SKODAHOME v Dolních Chabrech.

 

Trabant s přívěsem

Nesmím zapomenout ani na ostatní účastníky, kde byly například zastoupeny značky Tatra, Porsche, Aero, Fiat a další. Velkou pozornost na sebe poutal Trabant s přívěsem a titul nejlepší auto srazu si odvezlo červené BMW. Více o autech Vám napoví naše fotogalerie, kterou pro Vás připravil Olin.

 

Fotogalerie Autosalón Žofín 2011