1.května se konala u Národního památníku na Vítkově akce „Od Spartaka k Embéčku aneb sraz veteránů nejen z let šedesátých“

Od Spartaka k Embéčku

V Národním památníku na Vítkově probíhá výstava „Zlatá šedesátá“ a 1.května na ni navázala akce
„Od Spartaka k Embéčku, aneb sraz veteránů nejen z let šedesátých“. Sjelo se na čtyři desítky veteránů, z nichž někteří se zrodily právě v šedesátých letech.

Zlatá šedesátá

Mnohým možná šedesátá léta moc neřeknou, ale my starší je máme stále v paměti. Fronty na pomeranče, umělá vlákna v textilním průmyslu, drsný skládaný toaletní papír nebo pořadníky na nová Embéčka. To byla totalitní doba půl stoletím na zpět.

Škoda 1000 MB

Právě z šedesátých let také pochází Embéčko, kde soudruzi přešli na koncepci vše vzadu (motor a poháněná náprava). V té době Škoda 1000 MB stála 45.600,-Kčs a průměrný dělník na ní vydělával více jak tři roky. To soudruh funkcionář na tom byl podstatně lépe, tomu stačilo šetřit něco přes rok.

Olinova Hundertka

Mezi vystavujícími byl zastoupen i web SKODAHOME.cz Olinovou Hundertkou, která absolvovala svůj první veteránský sraz. Nyní si prohlédněte naši fotogalerii, která Vám přiblíží atmosféru prvního květnového dne na Vítkově. 

 

Velká fotogalerie veteráni na Vítkově