Ani předpovídající bouřky neovlivnily návštěvnost na Fashion Cars Panenský Týnec 2011. Počasí mimo pátečního deště bylo po celou sobotu na jedničku.

Fashion Cars Panenský Týnec

Panenský Týnec, ač je pořádán na letišti, patří mezi oblíbené srazy. Hlavním programem srazů pořádaných Tuning-sport jsou sprinty, které byly prioritou i zde. Dále zde probíhala další kola hudebních soutěží dB-Drag a EASCA. Druhá jmenovaná v letošním roce nahradila upadající hudební soutěž EMMA.

Show & Shine

Pro nás ale nejsledovanější soutěží je Show & Shine, ve které se objevují tzv. leštěnky. Letošní Show & Shine si zachovala své rozdělení z loňska do sedmi scén a tři poháry Best of Best. K radosti pořadatelů se na ploše sešlo na osm desítek vozů, které soutěžily o zmíněných sedm sad pohárů.

Škoda Oldies Scene

Podrobněji si připomeneme scény s okřídleným šípem ve znaku, ve kterých soutěžilo na dvě desítky vozů. Vítězem kategorie Škoda Oldies Scene se stal Michal Fryč, který ještě na poslední chvíli dodělával svojí Felícii. Druhé místo obsadila stálice Oldřich Chvalina a jeho nepřehlédnutelná tisícovka. Třetí místo si ováží Tomáš Královec na voze Škoda Favorit.

Škoda Modern Scene

Byla obsazena opravdu k prasknutí, ale abychom přiznaly, favoritů na pohárky bylo tak pět. Jak už bývá letos zvykem, první místo si odvezla červená Fabie Lukáše Černého, kterou jsme Vám před časem představily na našich stránkách. Druhé místo obsadila novinka letošní sezóny Škoda Octavia Michala Mazače. Třetí místo si odvezla stálice Modern Scene Milan Mašek též s Octaví.

Hudební soutěž EASCA

Jak už jsme se v úvodu zmínili, tak hudební soutěž EMMA nahradila nová EASCA. V Panenském Týnci již probíhalo druhé kolo a tentokrát  se zúčastnil i Olin, abychom mohli porovnat v čem se tyto dvě soutěže liší. Již prvním prvkem je jednodušší bodování, kde je hlavní důraz kladen na bezpečnost zapojení  (kabeláž a pojistky). Co se týče poslechu, ve voze se střídají dva rozhodčí. Proto můžeme všem tunerům hudební soutěž EASCA jen doporučit, aby se dozvěděli jak lépe naladit svoji aparaturu.

 

Fotogalerie Fashion Cars Panenský Týnec 2011