ŠKODA Originální příslušenství přichází před nadcházející letní sezónou s nabídkou jízdních kol a cyklistického oblečení v originálním designu. Aktuální paleta jízdních kol české automobilky se vyznačuje atraktivním designem a dokonalou technikou.

Jízdní kola v designu ŠKODA

V nabídce jsou dětská kola, krosová, horská a silniční. Nově také městská kola, tolik oblíbená v zemích jako jsou Německo, Holandsko či Belgie.  Vyslancem a tváří kolekce je dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar.  Nová kolekce jízdních kol je od tohoto okamžiku k dispozici u všech autorizovaných prodejců ŠKODA.

Doporučuje mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar

Důkazem kvality jízdních kol a kolekce cyklistického oblečení v barvách ŠKODA je patronát Zdeňka Štybara, dvojnásobného mistra světa v cyklokrosu v kategorii Elite. Rodák ze západočeského Stříbra a člen elitní stáje Quick Step si v posledních dvou letech podmanil cyklokrosový peleton. K nové kolekci jízdních kol a cyklistického oblečení poznamenává: „ Je skvělé, jak je kolekce jízdních kol rozmanitá. Na své si přijdou všichni milovníci cyklistiky včetně těch nejmenších. Navíc designově jsou všechna kola i oblečení velice povedené”.

Simply Clever na dvou kolech

Na výběr je celkem sedm typů jízdních kol. Nová jízdní kola byla vyvinuta ve spolupráci s firmou Superior. Cyklistické oblečení a doplňky, které poprvé nesou nové firemní logo, pocházejí z dílen firmy Kalaš. Fanoušci cyklistiky a značky ŠKODA již znají a oceňují, tuto v pořadí již devátou kolekci jízdních kol ze sortimentu ŠKODA Originální příslušenství. ŠKODA tak zdůrazňuje své těsné propojení s tímto krásným sportem, který v současné době podporuje sponzorováním cyklistických závodů, jako jsou: Tour de France nebo Giro d’Italia.  V podpoře cyklistického sportu se však neomezuje pouze na profesionální sportovní podniky. V České republice je značka ŠKODA dlouhodobě hlavním partnerem seriálu horských kol – Kolo pro život.  Z historického pohledu má ŠKODA k bicyklům mimořádný vztah. Předtím, než byl v Mladé Boleslavi vyroben první automobil, vyráběli zakladatelé firmy Laurin & Klement právě jízdní kola.

Horské kolo Super 2000

Nový špičkový model cyklistické kolekce ŠKODA je v současnosti horské kolo Super 2000. Jde o první horské kolo značky ŠKODA s karbonovým rámem. Design v barvách soutěžního speciálu Fabia Super 2000 je připomínkou vítězství značky ŠKODA v seriálu IRC (Intercontinental Rally Challenge) v roce 2010 a úspěchů značky v automobilových soutěžích.  Milovníkům náročných jízd „ve volné přírodě“ udělá radost model Fabia RS. Horské kolo Fabia RS se cítí nejlépe v náročném terénu a je osazeno komponenty SRAM X-Z. I tento model evokuje svým názvem aktivity automobilky na poli motoristického sportu a nese jméno po nejrychlejší Fabii v historii automobilky.

Silniční speciál Mont Ventoux

Příznivci silniční cyklistiky si přijdou na své s modelem Mont Ventoux. Silniční speciál Mont Ventoux  je spojen s nejnáročnějším vrcholem etapového závodu Tour de France. S odlehčeným karbonovým rámem a přední vidlicí (Carbon UD), disponuje značkovými komponenty řady Shimano 105 při hmotnosti pouhých 7,9 kg.

Tour model z kategorie „City-Bike“

ŠKODA nabízí poprvé také model z kategorie „City-Bike“ – tedy typ jízdních kol, oblíbených zejména v Německu, Belgii a v Nizozemí. Jízdní kolo, nazvané Tour, přesvědčí komfortem a svižností zejména při jízdě po městě a na krátké vzdálenosti. Název „Tour“ odkazuje na oblíbený model Octavia Tour. Spíše pro rekreační jízdu byl zkonstruován krosový model Octavia.

Dětské kolo My First ŠKODA

ŠKODA však myslí i na děti a nejmenší. Vstupním modelem je dětské kolo My First ŠKODA. Na něj navazuje model Race.  S dvacetipalcovými koly nabízí dokonalou alternativu pro dětské cyklisty, kteří se ještě necítí na to přestoupit na kolo pro dospělé.
 

Jízdní kola a cyklistické doplňky z nabídky ŠKODA originálního příslušenství je možné zakoupit u všech autorizovaných prodejců značky ŠKODA. Další informace k nové kolekci jízdních kol, včetně fotografií, můžete nalézt na www.skoda-auto.cz v sekci Servis – Originální příslušenství – ŠKODA Collection.