O prvním červnovém víkendu se nedaleko Blatné na letišti Tchořovice konala TUNING SHOW VI, kterou pořádá Tuning-sport.cz.

 

Letiště Tchořovice u Blatné

Klasický letištní sraz, na kterém nechyběly sprinty na ¼ míle a Show & Shine rozdělená do sedmi kategorií korunovaná třemi pohárky za Best of Best. Většina tunerů si ale vzpomněla na něšťastnou událost, při které na zpáteční cestě z Panenského Týnce zahynul jeden člověk a druhý zkončil v nemocnici. Na nehodě nesou svůj podíl i dvě sportovní auta, která patřila ve sprintu k nejrychlejším.

 

Show & Shine Blatná

Ale radši se vrátíme do Blatné. Možná se opakujeme, ale klesající zájem o tuningové srazy je již od loňského roku standartním jevem. Ne jinak tomu nebylo ani na TUNING SHOW VII, kde se soutěže Show & Shine zúčastnilo pouze na pět desítek vozů. Úbytek se projevil i ve Škoda oldies scene (Felicie a starší), kde byly pouze tři vozy. Jiné tomu bylo v kategorii Škoda modern scene (Fabia a novější) , kde soutěžilo sedm vozů. Velmi vyrovnanou kategorií byla VW scene, kde si vítězství odvezla žena (Mirinda) se svojí Borou.

 

Co dodat závěrem? Snad jen to, že ve větší oblibě jsou menší, komornější srazy, než ty velké, letištní. V půli června nás pak čeká jeden příjemný na dostihovém závodišti. Je jím pardubický Relaxmeeting (17. – 18. června), kde pokračuje další kolo Tuning Cupu.

 

Fotogalerie TUNING SHOW VII – Blatná