Nedaleko Prahy, kousek od Velkých Popovic se nachází pohádkový zámek Berchtold, kde se dvakrát do roka sjíždějí veteráni a soutěží se o nejelegantnějšího stařečka.

HOTEL zámek Berchtold

Letošní již VI.ročník byl o proti předchozím trochu jiný, slavnostní. Mimo veteránů bylo na programu slavnostní otevření zrenovovaného HOTELu zámek Berchtold včetně Dětského dne.Celá akce byla rozdělena do dvou dnů a posádky veteránů mohly hned vyskoušet i pohostinnost nového hotelu. Za víkend do zámecké zahrady najelo na 100 veteránů a k velkému zájmu přispělo i hezké počasí, ač se v sobotu přehnala menší přeprška.

Dětský den

Většina návštěvníků přišla i se svými dětmi, pro které byl připraven zajímavý program. Kromě výstavy veteránů předváděla šermířská skupina své středověké umění, které bylo zaměřeno na souboje. Další zajímavostí bylo předvádění dravců, kde i děti si mohly vyzkoušet přistání poštolky na ruku.

Miniatury hradů

Další stálou expozicí na zámecké zahradě jsou miniatury Českých hradů a zámků. Další zajímavostí jsou domečky se skřítky a malá ZOO, ve které naleznete kozy, králíky nebo holuby. Děti též mohly využít i různých atrakcí na dětském hřišti nebo si zahrát různé soutěže přímo v zámeckém parku.

Závěrem ještě pochválíme pořadatele, kterými byly HOTEL zámek Berchtold a 1.Pražský klub historických vozidel v AČR. Nyní si již prohlédnětě naši fotogalerii, která je z nedělního dne. Ti, co by se rádi přijeli podívat na veterány mohou přijet 17.9., kdy zámeckou zahradu opět zaplní stará auta.