Jedenáctého června pořádal Klub historických vozidel Slaný již II. SLÁNSKÝ OKRUH o pohár starosty Královského města Slaného.

SLÁNSKÝ OKRUH 1952

První závody ve Slaném se s velkým úspěchem pořádaly již v roce 1952 a 1953, kdy se tady absolutním vítězem na pravé rychlostní a uzavřené trati v roce 1952 stala legenda motocyklového sportu pan František Šťastný z Plzně. Proto  Klub historických vozidel Slaný vloni uspořádal soutěž veteránů pod názvem SLÁNSKÝ OKRUH.

II. SLÁNSKÝ OKRUH

Letos se pořádal již II. SLÁNSKÝ OKRUH, vypsaný pro historické automobily a motocykly do roku 1980. Pořadatelé mají velkou oporu v samotném městě, a proto se také soutěží o pohár starosty Královského města Slaného. Vše začalo ráno přejímkou a výstavou vozidel na Masarykově náměstí ve Slaném. Proběhla zde i rozprava s jezdci a vše moderoval Standa Berkovec.

60 km malebnými vesničkami

V jedenáct hodin byl odstartován II. SLÁNSKÝ OKRUH a začalo defilé městem po pamětním Slánském okruhu z roku 1952. Po vyjetí z města začala orientační jízda s plněním ukolů, které pořadatelé pro soutěžící připravili. Trasa dlouhá asi 60 kilometrů vedla malebnými vesničkami v okolí Slaného. Cíl byl opět na Masarykově náměstí, kde proběhlo i slavnostní vyhlášení.

Vítězem se stala dámská posádka

Olin tentokrát nechal svého litříka v garáži a na projížku zvolil vloni zrenovovaný vůz Škoda 100 z roku 1972. Poslední dvojčíslí se dokonce shodovalo se startovním číslem, které Hundertka získala. K velkému překvapení se celkovým vítězem II. SLÁNSKÉHO OKRUHU stala dámská posádka s Fiatem 600D, za jejímž volantem seděla Jana Šifaldová z Chomutova.

Fotogalerie II. SLÁNSKÝ OKRUH