Ač jeden z největších a nejprestižnějších tuningových srazů proběhl začátkem června a my se k již třicáctému setkání GTI ve městě Reifnitz na břehu jezera Wörthersee ještě vracíme.

Designová studie Škoda Fabia RS2000

Speciálně pro GTI setkání byla vyvinuta designová studie Fabia RS 2000. Designéři značky ŠKODA vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster sledující jediný cíl: dynamiku a radost ze sportovního svezení. Příznivcům motorsportu se představí Fabia Super 2000, která byla v loňské soutěžní sezóně nedostižná a dominovala světovému šampionátu série IRC.

Čistý německý styl

Ale hlavním tahákem jsou natuněná koncernová auta, která zastupují jak starší ročníky, tak nejnovější modely koncernu VW. 30. setkání GTI u jezera Wörthersee opět ukázalo, že v Německu převládá u tuningových aut “čistý styl”. Ten doplňuje plno chromu a hlavně hezká kola, která se ukrývají hluboko v blatnících.

Motor a podvozek

Asi dalším aspektem je nadupaný, vyleštěný a pochromovaný motor, a o nic méně se nezanedbává ani podvozek, jenž má za úkol přitlačit auto co nejblíže k vozovce. Nyní již nezbývá nic jiného, než si prohlédnout fotogalerii, kterou pro vás připravila “Mirinda”.