Posázavský klub historických vozidel pořádal dne 9.7.2011 další ročník Rally Ondřejov. Již potřetí se jí zúčastnil i Olin se svým litříkem, a protože rodiče mají chatu ve Stříbrné Skalici, je to pro něho tak trochu domací soutěž.

Rally Ondřejov

Je klasická veteránská soutěž, která je  určená jak pro automobily, tak i pro motocykly. Trasa vždy vede v okolí řeky Sázavy a start a cíl má v Ondřejově. Členitost okolí a mnoho vesniček dává pořadatelům možnost každý rok změnit trasu a udělat soutěž opravdu zajímavou. I letos byla trasa rozdělena na dvě části s naplánovaným obědem v jevanské restauraci.

Start po zpátku

Pořadatelům se klasický start s jízdou zručnosti zdál málo náročný a tak se rozhodli pro změnu. Do startovní brány se zajíždělo pozadu, poté se na zpátečku přejelo prkno, zastavilo ve vyznačeném čtverci, následovalo zacouvání a zastavení 80 cm od tyčky a při odjezdu  vhození míčku do připraveného koše. To byl start letošního ročníku Rally Ondřejov.

Pohádkový zámek Berchtold

Po odstartování a projetí jízdy zručnosti následovala již trasa přes Mnichovice, Mirošovice do Kunic, kde se na zámku Berchtold plnily první tři otázky vědomostního kvízu. Zároveň byl i čas na krátkou prohlídku zámku a příležitost nafotit auto v krásném prostředí zámecké zahrady.  Dále trasa vedla přes Stránčice,  Všestary, Klokočná, Svojetice, Struhařov až do Jevan, kdy byl připraven oběd.

Jevanský hřebík

Po obědě, ke kterému byl guláš, následoval druhá část trasy a úkol zručnosti. Každý soutěžící musel v co nejkratším čase kladivem zatlouci asi pěticentimetrový hřebík. Nejlepší čas se pohyboval za hranicí dvou vteřin.  Z Jevan trasa pokračovala směrem Kostelec nad Černými lesy, Nučice, Vlkánčice do Stříbrné Skalice, kde byl na Marjánce další vědomostní kvíz. Po jeho splnění již následovala cesta přes Hradové Čimelice do cíle v Ondřejově.

Škoda 1000 MBG na Rally Ondřejov

Již po třetí se Olin s manželkou zúčastnil  Rally Ondřejov a 6 trestných bodů z jízdy zručnosti naznačily boj o přední pozice. Vše pak podtrhl bezchybný vědomostní kvíz na Zámku Berchtold. Jednou z otázek byla kdy vyhořelo Národní divadlo. Po třívteřinovém zatlučení hřebíku, již pro posádku SKODAHOME.cz zbýval poslední vědomostní test. Ten sice nedopadl nejlépe, ale 24 trestných bodů nakonec stačilo na hezké druhé místo.

Závěrem bychom poděkovali pořadatelům, kteří připravili pro příznivce veteránů příjemnou sobotu v údolí řeky Sázava a nyní si prohlédněte naši fotogaleri, kterou pro vás nafotil Olin.

 

Fotogalerie Rally Ondřejov 2011