V Neste Oil Rally Finland se představil tým Volkswagen Motorsport na svém prvním zkušebním výletu s vozy značky Škoda.

Škoda v barvách VW

Škoda v barvách VW  Motorsport se objevila o víkendu na  Neste Oil Rally Finland.  Tým Volkswagenu zde sbíral zkušenosti  v  mistrovství FIA World Rally. Jako testovací nářadí si vybral v koncernu vůz Škoda Fabia S2000, jenž ve své třídě patří k absolutní špičce. Jedná se o poznání soutěží mistrovství světa a být připraveni na nasazení vozu Volkswagen Polo R WRC v roce 2013.

Škoda Fabia Super 2000

Za volanty obou speciálů Škoda Fabia S2000 usedli Nor Andreas Mikkelsen a Fin Joonas Lindroos. Norský jezdec v půlce poslední etapy poškodil u svého vozu chladič a do cíle nedojel, ač se ve své kategorii figuroval na třetím místě. Sám to okomentoval “Snažil jsem se splnit úkol týmu: Dojet do cíle rychle, ale bez nehody…”  Mnohem hůře na tom byl domácí jezdec, který svoji Fabii v osmé rychlostce poslal přes střechu a soutěž pro něj zkončila.

Šéf týmu VW Motorsport

“Pro celý tým byl tento první start navzdory výpadkům úspěšným vstupem,” uvedl šéf týmu Kris Nissen. “Mechanici během premiéry odvedli výbornou práci. Jednotlivé postupy velmi dobře fungovaly, děkuji všem v týmu. I posádky odvedly dobrou práci. Hlavně Andreas Mikkelsen s Ole Floena nás přesvědčili a ukázali své umění. Během tohoto prvního soutěžního víkendu jsme nasbírali cenné zkušenosti a hodně se naučili. Nyní se těšíme na start v Německé rally v polovině srpna.”