O víkendu 5. – 7.srpna 2011 se konal již druhý ročník srazu Rust’n‘Roll v německém městečku Pöessneck.

Rust’n‘Roll

Po loňské návštěvě prvního ročníku(se sádrou na noze), jsem se s kamarádem rozhodoval zda se zúčastníme i letos. Vše se naplánovalo a já s Petrou v pátek kolem 12:00 vyrazil vstříc cca 360km vzdálenému cíli. Cesta byla dlouhá ale pohodová, jen malé bloudění v místě konání akce. Nakonec vše celkem dobré, až na zmatky u vjezdu, nechtěli nás pustit do areálu, že je již plno ale nakonec jsme se dovnitř dostali. Kamarád Thomas dorazil asi dvě hodiny po nás. Postavit stany a zázemí, pozdravit všechny, které znám, dát pivko a začít nasávat tu neskutečnou akci.

German engineering only

Tenhle sraz má ofiko znění typu: Toto setkání není určeno pro tisíc neonů pod autem, 10 monitorů v bočních dveřích ale je to setkání všech fandů starého poctivého plechu, rezavých částí karoserie, retro aut a všeho s tím spojeného. Podtitul akce je German engineering only!!, čili žádný japonský a jiný než německý auta nemají šanci.

Dovoleno je vše …

Kreativitě se meze fakt nekladou a z fotek je to myslím hodně vidět. Soutěží se o nejlepší zahrádku na střeše, pak o tři nejlepší krysy a nejvzdálenějšího účastníka. Pořádá se i akce s názvem beer race, kdokoliv nasedne na kolo, odstartuje na krátkou dráhu vpřed ke stolu s basou piv, jednoho lahváče 0,33l si vezme a co nejrychleji vypije, pak prázdnou lahev položí na stůl a na čas se vrací zpět ke startu. Večer se pak vyhlásí tři nejlepší časy.

Přijel i „Ice Man“

Jinak srazu jako takového se zúčastnilo přes 500 vozů stejně postižených lidí (oproti loňsku je to dvojnásobný nárůst). Převažovali účastníci hlavně z Německa, byli tam i Švýcaři, Rumuni, Češi a nejvzdálenější účastník byl z Finska!! Sraz jako takový nepochopí určitě každý, ale za sebe si myslím, že je potřeba takovou akci zažít na vlastní kůži se vším všudy.

Rock’n’Roll

Jinak co se týče zábavy a věcí okolo, bylo o návštěvníky postaráno. V pátek na velkém pódiu byla živá elektronická hudba a v sobotu od podvečera až do rána živě Rock’n’Roll band.
Samozřejmostí bylo občerstvení včetně ranní snídaně po oba dny.

Co nakonec, já jako LS Blaasen na příští rok určitě pojedu, pokud se nic nepřihodí (viz minulý ročník a noha v gibsu ).