Na světě není moc značek, které se mohou pochlubit více jak stoletou historií. Nás může těšit, že kromě značky Škoda mezi ně patří i Paramo.

Historie pardubické rafinerie

Ta se začala psát kdysi dávno ve Vídni, kde David Fanto ve svém krámku prodával petrolej na litry. Nevedl si špatně, a proto se rozhodl zřídit vlastní závod na destilaci a následnou rafinaci petroleje z ropy. Místo jako stvořené pro svůj záměr nalezl v Pardubicích, kde byla nejen voda a železnice, ale i rozvětvený průmysl. Usazování prvních kotlů a kladení potrubí začalo na jaře roku 1889. Později vyrostly další objekty: odparafinovací a výrobna svíček. Kromě petroleje tak bylo celé rakousko-uherské mocnářství zaplavováno žlutými balíčky s nápisem Pardubitzer Paraffin Ceresin und Kerzenfabrik.

MOGUL synonymem pro slovo olej

Automobilové oleje MOGUL se začaly vyrábět přibližně v roce 1927 a značka se stala v českých zemích synonymem pro slovo olej.  V 21. století s olejem MOGUL 5W-50 EXTREME v motoru závodního speciálu jezdí MMČR v rally známý závodník Roman Kresta s vozem Škoda Fabia S2000 a je krůček od titulu. Pro širokou motoristickou veřejnost je určena právě tato řada MOGUL EXTREME, kterou lze koupit v naší distribuční síti a například v síti čerpacích stanic Benzina, Pap Oil, Eurooil atd.

SKODAHOME.cz jezdí na MOGUL

Letošního roku byla na trh uvedena nová řada motorových olejů pro moderní benzínové a naftové motory MOGUL PROFESSIONAL. Řada je určena výhradně pro prodej do segmentu autorizovaných servisů a k dispozici bude i na e.shopu výrobce. Tím, že se jedná o český, kvalitní produkt, rozhodli jsme se, že i vozy SKODAHOME.cz budou používat oleje od předního Českého výrobce.

Soutěž o oleje  MOGUL PROFESSIONAL

Olej MOGUL PROFESSIONAL nyní maže i motor Olinovy Fabie, kterou všichni znáte z tuningových srazů, kde nasbírala více jak 150 ocenění. Nyní budete mít i vy šanci používat ve svém voze olej z řady  MOGUL PROFESSIONAL, která byla vyvinuta pro profesionální použití do motorů renomovaných značek automobilů, vyhovuje všem nejnovějším požadavkům na výkonnost moderních motorů a zároveň ochraňuje životní prostředí.

Sledujte naše stránky, start soutěže již tento týden 🙂