Rally Příbram bude posledním startem dvojice Roman Kresta – Petr Gross v rámci Mediasport MMČR 2011. Výsledek na Barum rally a neúčast Jana Kopeckého na příbramském závodě zajistila posádce v předstihu jistotu českého titulu.

ADELL MOGUL Racing Team

Přesto dvojice ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross nebude v Příbrami chybět. Z úst už pětinásobného českého šampióna zní jasná slova: “Náš start bude poděkováním fanouškům za podporu v celé sezoně.”

Škoda Fabia Super 2000

Roman Kresta s Petrem Grossem osedlají tradiční Škodu Fabia Super 2000, na příbramských tratích bude osazena startovní číslem 2. Při neúčasti Kopeckého a Valouška se pořadí na čele českého šampionátu už příliš nezmění. Ve hře je jen bronzový post, na který může dosáhnout Václav Pech. Naopak Roman Kresta s Petrem Grossem budou v Příbrami bojovat o případný premiérový triumf na středočeském závodě. Z dosavadních pěti startů je Romanovým nejlepším výsledkem třetí místo z roku 2000, které mu tehdy zajistilo premiérový český titul.

Roman Kresta

“Připravujeme se stejně jako na každý jiný závod. I když jsme teoreticky mistři a potvrdily se domněnky, že Honza dá přednost San Remu, oficiální vše bude až po absolvování posledního závodu. Proto to zatím zásadně neřeším, i když na druhou stranu jsem rád, že se nám sezona vydařila a co jsme si v na jejím začátku předsevzali, to se nám podařilo naplnit. Z mého pohledu byla hlavním klíčem k letošnímu titulu změna techniky a přechod na Škodu Fabia Super 2000.” Dále jezdec ADELL MOGUL Racing Teamu dodal “Celý tým bude start v Příbrami brát jako poděkování fanouškům za letošní podporu. Jsem rád, že s odstupem času pochopili i náš taktický výkon na barumce, bez kterého bychom možná nebyli v pozici, ve které se nacházíme.”

Škoda Octavia WRC

V rámci přípravy na Rally Příbram se Roman Kresta objevil na divácky stále populárnější Rally Show v Hradci Králové, kde usedl na volant Škody Octavia WRC. Vozu, který ho přivedl k premiérovému českému titulu. “Opravdu jsem si nemusel na nic zvykat. Bylo to jako včera. Octavii WRC znám dokonale, vždyť jsem s ní tři sezony jezdil a společně s mechaniky ji i několikrát osobně skládat. V porovnání s Fabií S2000 je to sice už babička, ale vzpomínky na ni zůstávají stále v paměti,” uvedl Roman Kresta.

MMČR Rally Příbram

Bude odstartována v pátek 23. září 16:30 hod. v Příbrami. V první etapě bude na programu šest rychlostních zkoušek na Sedlčansku. V sobotu bitva o sekundy odehraje na zkouškách na Příbramsku. Posádky se vrací do Zaječova, vrcholem pak bude závěrečný Vystrkov. S délkou více než dvacet kilometrů může rázně promluvit do podoby konečné klasifikace. Ve druhé etapě čeká na posádky osm testů na čtyřech úsecích, celková délka rychlostních zkoušek Rally Příbram je 160,78 km.

Aktuální stav MMČR 2011 (6/7):

1. Kresta 170 bodů, 2. Kopecký 150, 3. Valoušek 116, 4. Pech 86, 5. Arazim 76, 6. Odložilík 53

Autor: Josef Petrů