Devátým podnikem pokračuje v rychlém sledu šampionát IRC. Tento víkend se pojede již 53. ročník legendární Rally San Remo.

Kopecký po dvou vítězstvích ve vedení IRC

Tým ŠKODA Motorsport se na startu představí s čerstvými lídry IRC a vítězi posledních dvou soutěží Janem Kopeckým a Petrem Starým. Na vozech Fabia Super 2000 je doplní Freddy Loix / Fréderic Miclotte jedoucí s podporou belgického importéra a Andreas Mikkelsen / Ola Floene z týmu ŠKODA UK Motorsport.

Loix a Mikkelsen s Fabií S2000 rovněž na startu

Posádka továrního týmu Kopecký- Starý zvítězila v posledních dvou soutěžích v Čechách a Maďarsku a v obou přepisovala historii nejtěsnějších rozdílů, jimiž kdy kdo v IRC zvítězil. V nadcházející rally se bude Kopecký s touhou potvrdit vedoucí roli IRC snažit vylepšit loňské šesté místo, pozadu nechce zůstat ani Loix bojující rovněž o titul IRC. Napravit smolný závod v Maďarsku, kde přišel o jasné vítězství v předposlední erzetě, přijede Andreas Mikkelsen.

Jan Kopecký:

„San Remo je pro nás s Petrem výzvou, loni se nám zde příliš nedařilo. Trať v San Remu je krásná, hodně technická, pomalejší než například v Maďarsku a složitá na rozpis. Připravíme se s Petrem, jak nejlépe umíme, abychom potvrdili naši pozici do závěru sezony.“

Freddy Loix:

„Po velmi rychlé Rally v Maďarsku se těším na techničtější charakter trati v San Remu. Potřebuji zajet dobrý výsledek, abych zůstal v kontaktu se špičkou celkové klasifikace před posledními dvěma soutěžemi, které se hodnotí koeficientem.“

Rally San Remo

Italská rally je poslední letošní soutěží bodovanou standardním způsobem – poslední dvě soutěže ve Skotsku a na Kypru se jedou s bodovým koeficientem. Soutěž má na programu 13 rychlostních zkoušek a 226 kilometrů. Její vítěz bude znám v sobotu večer.