ŠKODA zahájila v indickém závodě v Pune sériovou výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid, kterou zde ještě tento rok uvede na trh.

Oficiální zahájení výroby v závodě v indickém Pune

Indická adaptace limuzíny Rapid v mimořádné míře zohledňuje přání indických zákazníků a dále posílí pozici značky ŠKODA v zemi. Nový model má velký význam pro Růstovou strategii ŠKODA, v jejímž rámci chce automobilka do roku 2018 zvýšit své prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně.

Vůz vyvinutý dle přání lokálních zákazníků

„Indie je prvním trhem, na kterém uvádíme nový model Rapid. To podtrhuje význam této země pro náš podnik“, zdůrazňuje předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „V příštích letech chceme na celém světě podstatně přidat. Za tímto účelem podstatně posílíme naše mimoevropské aktivity. Indický trh přitom hraje centrální roli, neboť Indie patří vedle Číny a Ruska mezi trhy s největším potenciálem. Nový Rapid je pro tyto růstové trhy správným vozem, který přichází ve správný čas. Představuje důležitý krok na cestě k našemu dalšímu růstu v příštích letech.“ Podle odhadu odborníků má Indie do konce desetiletí postoupit mezi pět největších automobilových trhů světa.

Rozšíření nabídky v segmentu s velkým potenciálem růstu

Rapid je vozem vyráběným v Indii pro Indii. Vůz nabízí velkorysý prostor, líbivý design, dobrou bezpečnostní výbavu i moderní vyzrálou techniku. Auto ve svých genech nese a motto značky ŠKODA „simply clever“. S délkou 4,39 metrů, šířkou 1,70 metru a výškou 1,47 metru zaujímá vůz svou velikostí pozici mezi modely Fabia a Laura (Octavia). Díky tomu bude značka v budoucnosti přítomna v největším segmentu indického trhu.

Indie je centrální součástí Růstové strategie ŠKODA 2018

Mimořádně velkorysé jsou prostorové poměry v nejmladším modelu značky ŠKODA: pět plnohodnotných míst pro řidiče a cestující, dostatek prostoru pro nohy a nad hlavou a zavazadlový prostor o objemu téměř 500 litrů zajišťují pěti osobám pohodlné a uvolněné cestování. „Rapid je auto pro celou rodinu a pro rozmanité použití. Dostatečně kompaktní pro město, dostatečně prostorný pro delší cesty. Všestranný talent, prostě pravá ŠKODA“, říká Vahland.

Přesvědčivý je jasný, svěží design, který nese podstatné prvky nového designového jazyka značka ŠKODA. Rapid zaujme dokonalými proporcemi a precizností. Čistě