Letošní již 13.sraz SKODAHOME & LEVNEPNEU.cz aneb "10 let SKODAHOME.cz" probíhal od 7. do 9.řijna v tradičním prostředí Triocampu Praha 8 – Dolní Chabry.

 

10 let SKODAHOME

Celý víkend probíhal ve slavnostním duchu „10 let SKODAHOME.cz“ a také loučení se s letošní  motoristickou sezónou. Sraz začal již v pátek a odstartovala ho soutěž ve VIDEOSTOPU, kterého  se zůčastnilo šest družstev a vyhrál stůl skalních příznivců srazů SKODAHOME.

SKODATOUR.2011

Jak již se stalo zvykem, jarní srazy se nesou v tuningovém duchu a podzimní zavítají do světa veteránských soutěží. Hlavním bodem programu byla jednoetapová orientační soutěž podle šipkového itineráře. Soutěžící čekala trasa 23 km dlouhá, na které je čekalo šest úkolů. Hned na startu to byla jízda zručnosti, cestou vědomostní otázky (dvě kontroly, jedna samokontrola) a v cíli dva testy zručnosti.

Laurin & Klement 110 z roku 1927

K naší radosti se soutěže zůčastnily jak veteráni, tak i tuneři, pro které to bylo něco nového. I startovní pole bylo velmi pestré. Jako jeden z prvních na trať vyjel Laurin & Klement 110 z roku 1927. Škoda bylo, že se na trať nemohla vydat replika Porsche 550 spyder, kterému začala stávkovat baterka. Posádka ale přijala pomocnou ruku od Olina a odstartovala do soutěže jeho Hundertkou (Škoda 100 z roku 1972).

Škoda Octavia Combi z roku 1964

Vítězem putovního poháru se nakonec stala posádka P.Černý – K.Škorpilová s vozem Škoda Octavia Combi z roku 1964 a převzala putovní pohár, který váží necelých třicet kilogramů. Na druhém místě se umístila taktéž Škoda Octávia posádky Král/Šáfl, ale s trochu mladším datem narození (1998). To také rozhodlo o vítězi, protože obě posádky získaly 110 trestných bodů a o vítězi rozhodlo stáří vozu. Třetí místo obsadila Jana a Vašek HATY. Poháry pro vítěze v podobě ventilů i putovní pohár věnovala firma SKODAMOTOR.cz

TOP3 Best of Best

Zkrátka nepřišli ani účastníci, kteří na SKODATOUR nejeli a odborná porota (Amogh, Kláca, Máca) vybrala tři nejhezčí vozy TOP3 Best of Best. Auta si rozdělila do tří kategorií. Škoda starší, Škoda mladší a zástupce VW koncernu. Ocenění v podobě části pístu, kterou opět věnovala firma SKODAMOTOR.cz, získala Škoda 105 L  německého účastníka, Škoda Fabia „ala“ WRC a koncern zastoupila VW Bora Variant.

Síň slávy SKODAHOME.cz

Novinkou srazu bylo uvedení tří aut do síně slávy, která byla otevřena k 10ti letům SKODAHOME.cz. Do ní byla uvedena tato auta. Za vetrány vůz Laurin & Klement 110 z roku 1927, jako vyjímečný projekt na podvozkových skupinách Škoda replika Porsche 550 spyder Jirky Zlámala a třetím do mariáše byla Olinova Fabia, která je již 10 let na naší tuningové scéně a získala na 160 ocenění. Každý sraz bychom chtěli uvádět do síně slávy 1-3 auta. Proto nám zasílejte auta, která by v ní neměla chybět.

Pamětní plaketa „10 let SKODAHOME.cz“

Závěrem byla ještě každému z účastněných předána plaketa a poděkování patří i našim partnerům, bez kterých bychom tato srazy nemohli pořádat. To také potvrdila i letošní bohatá tombola, ve které se nacházelo na 80 zajímavých cen. Výhry předával PTiCA junior 🙂 .  Velice nás také potěšila účast takřka stovky aut, ač počasí tomuto srazu moc nepřálo.

 

Diskusní téma věnované srazu:

Generální partner:

Oficielní partneři:

Fotogalerie 13.sraz SKODAHOME & LEVNEPNEU.cz