Sébastien Ogier, celkově třetí muž letošního MS WRC, vítěz pěti letošních soutěží a tovární jezdec týmu Citroen Total WRT bude příští rok pilotovat vůz Škoda Fabia S2000.

Sébastien Ogier

Jeden z největších talentů rally se příští rok objeví za volantem soutěžního vozu Škoda Fabia S2000 a pojede s ním kompletní příští sezónu v Mistrovství světa. 27-letý Francouz vyhrál letos stejně soutěží jako mistr světa Loeb, který jel na stejném voze. O boj o světtový titul ho připravil výpadek na předposlední soutěži, Rally RACC Catalunya.

Polo R WRC

Sébastien Ogier podepsal novou smlouvu s továrním týmem  Volkswagen Motorsport. V příštím roce bude mít za úkol testovat nový vůz  Volkswagen Polo R WRC a zároveň pojede všechny soutěže Mistrovství světa WRC s vozem Škoda Fabia S2000 za tovární tým  Volkswagen Motorsport.

Volkswagen Motorsport

“Volkswagen je v Evropě automobilka číslo jedna a brzy bude číslo jedna i na světě,” neskrýval svou radost Sébastien Ogier po jeho příjezdu do Hannoveru. “Jsem si jistý, že budeme soutěžit o titul mistra světa WRC a já jsem šťastný, že u toho budu od samého počátku. “A spolujezdec Julien Ingrassia se sebedůvěrou doplnil,” Těšíme se na tým, který bude bojovat o vítězství v jednotlivých soutěží a následně i o titul celkového šampiona.”

Race of Champions

Ogier si svojí premiéru jako řidič Motorsport Volkswagenu odbude v Race of Champions v Düsseldorfu, který se jede ve dnech 3. a 4. prosince. Mimo jiných se proti němu postaví i “Super Seb” z formule jedna.