ŠKODA v půli prosince v závodě na výrobu agregátů v Mladé Boleslavi uvedla do provozu modernizovanou linku pro výrobu zadních náprav. Výrobní kapacita díky rozšíření vzrostla na 1.700 náprav denně.

Růstové strategie ŠKODA

Za tímto účelem prošla linka rozsáhlou modernizací, přičemž byl také zvýšen stupeň její automatizace. Na rozšířené lince se budou vyrábět zadní nápravy pro nové modely značky ŠKODA. Investice je důležitým opatřením v rámci Růstové strategie ŠKODA. Do roku 2018 chce automobilka své celosvětové prodeje zvýšit minimálně na 1,5 milionu vozů ročně.

Výroba náprav pro nové modely

„ŠKODA s pokračující největší modelovou ofenzívou ve své historii hodlá v příštích letech výrazně růst,“ podtrhl Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast výroby. „S tímto cílem investujeme do nových výrobních technologií a postupně zvyšujeme kapacity v našich závodech. Proto ve všech oblastech výroby jedeme na plný plyn a produkci a efektivitu výroby i nadále důsledně zlepšujeme a zvyšujeme. Nové linky na výrobu náprav v Mladé Boleslavi k tomu podstatným způsobem přispějí.“

Zvýšení kapacity na 1.700 náprav denně

Zatímco se dosud vyrábělo 1000 náprav denně, činí dnešní kapacita 1.700 náprav denně. K tomu byla stávající výrobní linka prodloužena na současných 60 metrů. Za účelem zvýšení produktivity byly některé výrobní operace plně automatizovány.

Výroba náprav je důležitou součástí závodu na výrobu agregátů v Mladé Boleslavi. Před několika měsíci byla uvedena do provozu nová linka pro montáž předních náprav. Vedle náprav vyrábí závod také převodovky a motory pro modely značky ŠKODA.