ABREX udělal všem milovníkům modelů škodovek opravdu hezké vánoce. Kromě modelu Škoda 110 L přišel na trh i s modely Škoda Fabia RS a letošními soutěžními speciály Fabia S2000.

Škoda Fabia S2000 a sportovní RS

Dalšími novinkami firmy ABREX v měřítku 1:43 jsou modely Škoda Fabia II RS, kde asi nejvíce zaujmou barevné kombinace červené a zelené barvy. Zajímavými modely jsou i soutěžní Fabie S2000 v továrních barvách z letošní Rally Monte Carlo, a nebo Kopeckého speciál v retro barvách z Valašké Rally.

Fabia na Rally Monte Carlo

Zde Abrex zareagoval velmi rychle a na trhu se objevily již modely , jejichž válečná zbarvení pocházejí z letošního roku. Hned na první pohled ještě v krabičce  vidíme, že se nám do ruky dostal jeden z nejlepších abrexáckých modelů. Po důkladném prohlédnutí modelu vůzu Škoda Fabia S2000 č.1 posádky Hanninen-Markkula z letošního Monte Carla konstatujeme, že odpovídá velice věrně originálu. Pouze mini výtku máme k hornímu tvaru zadního blatníku. Trojici modelů z letošního Monte Carla ještě doplňují vozy č.7 posádky Vouiloz-Veillas a č.9 posádky Mikkelsen-Floene.

Retro barvy sluší

Velmi zajímavým modelem pro České fanoušky je model vozu Škoda Fabia S 2000, se kterou Jan Kopecký vyhrál letošní Valašskou Rally. Jeho speciál byl oblečen do barev legendárních vozů Škoda 130 RS, které se zůčastnily v roce 1977 Rally Monte Carlo. I zde odvedla firma Abrex výtečnou práci a model bude ozdobou všech sbírek.

Škoda Fabia Super 2000

A nyní asi čekáte, jak model Škoda Fabia Super 2000 ohodnotíme. Již v úvodu jsme zmínili opravdu výborné zpracování, věrnost s originálem a i bezchybné polepy na modelu. Jak jsme ale také zmínili, trochu nám nesedí zadní vrchní část blatníků a proto dáváme známku 1 méně. Ale tím mínusem se nenechte odradit, protože tyto modely patří k tomu nejlepšímu v modelářském světě.

Sportovní Škoda Fabia

Před vánocemi přišel Abrex ještě s dvojkovou Fabií RS, kde zaujme hlavně paleta barevných kombinací. Zvláště nás zaujal model shodný se škodováckou reklamou, v zelené metalíze a černou střechou. Velice pak modelu sluší i černá kola, která se vždy shodují s barvou střechy. Přední část nám přijde trochu nepřesná, ale i zde dáváme známku chvalitebnou a všem milovníkům škodovek ho doporučujeme.

Shop Abrex

Všechny dnes představené modely, ale i řadu dalších naleznete na stránkách firmy ABREX. Ta nyní provozuje jak internetový shop, tak i kamenný obchod, ve kterém si můžete modely osobně prohlédnout a zakoupit.