Máme tu leden roku 2012 a o pokračování soutěže Tuning Cup se toho zatím příliš neví. Od srpnového „finále“ v Příbrami uplynulo už moře času, informace o dalších záměrech ale stále chybí. Možná je na čase trošku poodkrýt karty, ať víte, jak to s nadcházej

2005 se zrodil Tuning Cup

Na začátek možná trochu obehraná písnička. Po nepříliš povedeném ročníku 2011 jsme se dlouhou dobu nemohli rozhodnout, co dál. Vím, že tohle slyšíte každý rok, ale ona je to vážně pravda … Nedávno jsem narazil na fotky z roku 2005, kdy proběhl premiérový ročník Tuning Cupu. Teprve v tu chvíli mi „docvaklo“, jak jsme tady už dlouho a kolik času a práce to všechno stálo. A tak jsme si řekli, že je škoda to jen tak bez boje opustit …

…jak dál s Tuning Cupem

Dost nostalgie, pojďme se konečně podívat, jak to vypadá s rokem 2012. Čtyřměsíční odpočinek udělal své, takže chuť do něčeho se pustit je zpátky. Víc než kdy jindy budou ale v letošním roce hrát roli finanční prostředky. Loňská „sezóna nesezóna“ bez pořádného finále, to prostě nebylo ono. Proto jsme se rozhodli jednoznačně – Tuning Cup 2012 ano, ale jedině s pořádným zakončením, na které jste byli v letech 2006 – 2010 zvyklí. Kdo neví, o čem je řeč, ať si vzpomene například na Tuning Salon Brno 2010 – hala je prostě hala, tohle nikdy žádný klasický tuningový sraz nenahradí. A právě výstava, která by měla zakončit Tuning Cup 2012, bude ten největší oříšek po stránce finanční. Postupně vedeme jednání s partnery a teprve první výsledky nám napoví, jestli se bude dát vše zvládnout. Jakákoliv pomoc je samozřejmě vítána. Na konci měsíce února by mělo být jasno o tom, jestli se Tuning Cup 2012 uskuteční. Nastat tedy může některá z těchto tří variant:

1.Tuning Cup 2012 (4 srazy) + výstavní akce v Praze
2.Sezóna 2012 na tuningových srazech se neuskuteční, bude pouze výstavní akce v Praze
3.Neproběhne ani sezóna, ani výstava …

Tuning Cup 2012

Nejraději bychom samozřejmě byli, pokud by se podařilo zajistit první variantu, tedy pěknou sezónu na tuningových srazech zakončenou dvoudenním finále v Praze. K tomuto cíli je ovšem nutné urazit ještě pěkný kus cesty a ta nebude vůbec jednoduchá. I přesto ale aktivně probíhá výběr srazů a komunikujeme s jejich pořadateli. Ze čtyř míst v kalendáři jsou již dvě obsazena, pokud tedy vše „klapne“, představí se Tuning Cup na těchto akcích:

5. 5. – Fashion Cars Vysoké Mýto
23. 6. – RelaxMeeting Pardubice
Finále soutěže, Praha (předběžný termín 1. – 2. 9. 2012)

Tuningový kalendář 2012 ?

Pořadatelů srazů jsou si vědomi, že to ještě neznamená, že se na akci na 100% představíme a naši situaci chápou. Další dvě místa jsou stále volná. Záměry některých pořadatelů ještě nejsou k dispozici a sami čekáme, jakou podobu tuningový kalendář v příštím roce dostane. Čekat na výsledek jednání s partnery nemá smysl, do práce se musíme pustit už nyní. Proto opět přivítáme vaše náměty, které můžete směřovat na info@tuningcup.cz. Na všechny došlé emaily se budeme snažit odpovědět. Pokud by chtěl někdo rozšířit řady porotců soutěže, může se nám také ozvat. Dveře jsou otevřené každý rok, tak proč to nezkusit.

Co napsat závěrem?

Těm, kdo mají v současné době auto rozebráno na tisíc kousků a poctivě pracují na jeho další evoluci, přejeme hodně trpělivosti, štědrého sponzora, dobré zázemí a teplo v garáži :-). Věříme, že budeme u toho, až se přijedete podívat na některý z tuningových srazů v příštím roce a rádi vás přivítáme přímo v prostoru soutěže Tuning Cup. Velké poděkování za dlouholetou podporu posíláme také panu Petruškovi do společnosti AZ pneu (www.az-pneu.cz), který celý projekt od začátku výrazně podporuje. Ještě jednou děkujeme!

Aktuální informace o Tuning Cupu 2012 naleznete vždy na www.tuningcup.cz, tak naše stránky nezapomeňte sledovat!

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz

SKODAHOME.cz mediální partner Tuning Cupu