ŠKODA rozšiřuje nabídku svého modelu Citigo o základní výbavový stupeň Active. S motorem 1,0 MPI/44 kW tak mohou zákazníci získat nejnovější model české automobilky již za 179 900 Kč. S výkonnější motorizací 1,0 MPI/55 kW startuje Citigo Active o 10 000 K

ŠKODA Citigo

„Citigo má za sebou působivý start v segmentu minivozů. Do konce roku 2011 jsme evidovali téměř 1 400 závazných objednávek a v obdobném tempu bychom chtěli pokračovat i v letošním roce,“ říká Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky ŠKODA. Patřičného ocenění se dostalo modelu Citigo v anketě Auto roku 2012, kterou pořádá Svaz dovozců automobilů (SDA) spolu se Sdružením automobilového průmyslu (SAP). V kategorii městských vozů zvítězilo Citigo nad sedmi dalšími účastníky, a potvrdilo tak své kvality.

Základní model ŠKODA Citigo

I v základním provedení si ŠKODA Citigo zachovává vlastnosti, kterými oslovila v uplynulém roce téměř 1 400 českých řidičů. Prostorný a bezpečný vůz nabízí chytrá řešení a místo pro čtyři cestující i jejich zavazadla. Objem zavazadlového prostoru činí 251 litru, sklopením opěradel zadních sedadel vzroste tento objem na 951 litrů. V tomto směru patří Citigo k největším zástupcům ve své třídě. Ve výčtu bezpečnostních prvků nechybí mimo jiné čtveřice airbagů, ABS či úchyty ISOFIX pro dětské sedačky. Poprvé u značky ŠKODA mají boční airbagy také funkci ochrany hlavy.

ŠKODA Citigo s výbavou Active

Komfortní, funkční a bezpečnostní výbavu modelu Citigo Active lze rozšířit snadno a za příznivou cenu. Paket Active Plus za pouhých 5 000 Kč přinese mimo jiné výškově nastavitelné sedadlo řidiče, centrální zamykání s dálkovým ovládáním či elektrické ovládání předních oken. ESP přijde jen na 6 000 Kč, za další 4 000 Kč pak zákazník získá aktivní brzdový asistent “City Safe Drive”, jenž dokáže při rychlostech nepřevyšujících 30 km/h samočinně zabrzdit a tím zabránit kolizi.

Výbavy Ambition a Elegance

Vedle zmíněné verze si mohou čeští zákazníci vybrat třídveřové provedení vozu i ve vyšších výbavových stupních Ambition (1,0 MPI/44 kW od 194 900 Kč) a Elegance (1,0 MPI/44 kW od 209 900 Kč), v jejichž základní výbavě nechybí stabilizující systém ESP. Také pro ně jsou k dispozici pakety Plus za příplatek 5 000 Kč, které mohou zahrnovat například palubní počítač, klimatizaci či signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu. Seznam volitelných výbav verzí Active, Ambition a Elegance již brzy doplní novinky v podobě panoramatického střešního okna a ekologického paketu Green tec. Za atraktivní, elektricky posuvnou střechu s velkorysým prosklením zaplatí zákazník 15 000 Kč. Pokud se rozhodne pro paket Green tec, za férových 9 000 Kč získá soubor opatření pro snížení spotřeby, který zahrnuje mimo jiné systém Start-Stop, rekuperaci brzdné energie či pneumatiky s nižším valivým odporem. Green tec je možno přiobjednat k oběma dostupným motorizacím. Objednávky na vozy Citigo Active přijímá všech 263 obchodníků ŠKODA v České republice.

Citigo od ŠkoFINu již za 95 Kč/den*

V rámci konceptu dostupné mobility připravila ŠKODA pro Citigo moderní způsob financování ve spolupráci se společností ŠkoFIN. Díky němu Citigo představuje jedno z nejdostupnějších řešení individuální automobilové dopravy. S motorem 1,0 MPI/44 kW a ve výbavovém stupni Active je za atraktivní splátku ve výši 95 Kč/den*. Splátka zahrnuje havarijní pojištění All Risk a povinné ručení Bonus Exclusive od České pojišťovny s nadstandardními limity pojistného plnění a garantovanou sazbou po celou dobu financování.