ŠKODA Citigo jede od úspěchu k úspěchu. Po příznivém přijetí u zákazníků získal nejmladší člen rodiny vozů ŠKODA titul pro nejlepší m

ŠKODA Citigo nejlepším městským vozem v České republice

V hlasování odborné poroty i laické veřejnosti bylo Citigo zvoleno nejlepším městským vozem v České republice. Také ve finálové volbě se zástupce sedmé modelové řady s okřídleným šípem na kapotě umístil na pomyslném stupni vítězů, když získal třetí místo napříč všemi hodnocenými kategoriemi.

Auto roku v České republice

Vpořadí osmnáctý ročník ankety Auto roku v České republice pořádaly Svaz dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu. Anketa měla dvě kola. V prvním volily společně odborná porota a veřejnost vítěze v pěti dílčích kategoriích. Z těchto semifinalistů pak ve druhém kole odborná porota vybírala celkového vítěze.

ŠKODA Citigo je úspěšná u odborníků i zákazníků

“Úspěch v anketě Auto roku 2012 je oceněním nejen pro model Citigo, ale také pro nás všechny ve ŠKODA AUTO. Je to další důkaz, že Citigo je tím správným vozem pro naši Růstovou strategii 2018,” hodnotí vítězství mezi městskými vozy v anketě Auto roku 2012 v České republice Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky ŠKODA. “Citigo pro nás znamenalo úplný začátek v segmentu minivozů. Již během prvního měsíce jsme se dostali do čela třídy. Po pouhých dvou měsících prodeje se Citigo stalo patnáctým nejprodávanějším osobním automobilem na českém trhu,” zdůraznilPečenka.

Téměř 1400 majitelů za pouhé dva měsíce prodeje

Sedmá modelová řada automobilky ŠKODA byla veřejnosti poprvé představena na podzim roku 2011. Počínaje listopadem si ji jako první na světě mohli objednávat čeští zákazníci, a to nejprve v třídveřovém provedení ve výbavách Ambition a Elegance. Během prvních dvou měsíců si od některého z 263 obchodníků ŠKODA odvezlo nové Citigo více než 500 řidičů. Do konce roku 2011 pak bylo na novinku přijato téměř 1.400 závazných objednávek.

Simply Clever

Nejnovější ŠKODA oslovuje zákazníky kombinací prostornosti, bezpečnosti a chytrých řešení. Na minimálním půdorysu nabízí místo pro čtyři cestující a jejich zavazadla. Objem zavazadlového prostoru činí 251 litru, sklopením opěradel zadních sedadel vzroste tento objem na 951 litrů. V tomto směru patří Citigo k největším zástupcům ve své třídě. Ve výčtu standardně dodávaných bezpečnostních prvků nechybí mimo jiné čtveřice airbagů, ABS či úchyty ISOFIX pro dětské sedačky. Poprvé u značky ŠKODA mají boční airbagy také funkci ochrany hlavy. Bezpečnostní standard verzí Ambition a Elegance navíc zahrnuje ESP. Ideální volbou do měst je aktivní brzdový asistent “City Safe Drive”, jenž dokáže při rychlostech nepřevyšujících 30 km/h samočinně zabrzdit a tím zabránit kolizi. Komfortní, funkční a bezpečnostní výbavu modelu Citigo lze rozšířit snadno a za příznivou cenu prostřednictvím paketů Plus za férových 5 000 Kč. Ty mohou zahrnovat například palubní počítač, klimatizaci či signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu.

Aktuálně si mohou čeští zákazníci vybrat třídveřovou verzi vozu ve výbavových stupních Active (1,0 MPI/44 kW od 179 900 Kč), Ambition (1,0 MPI/44 kW od 194 900 Kč) a Elegance (1,0 MPI/44 kW od 209 900 Kč). Vozy s pětidveřovou karoserií se k zákazníkům dostanou na jaře letošního roku.