Nedávno jsme nastínili několik možných scénářů, jak by mohla v roce 2012 vypadat soutěž AZ pneu Tuning Cup. Situace ještě před měsícem nevypadala příliš růžově, ale dobrá věc se nakonec podařila. AZ pneu Tuning Cup totiž nebude na českých srazech chybět!

AZ pneu Tuning Cup 2012

Jsme moc rádi, že se nenaplnily pesimistické scénáře a naopak se podařilo zajistit sezónu v rozsahu, ve který jsme původně ani nedoufali. Jak už jste si mohli všimnout, pokračuje také naše dlouholetá spolupráce se společností AZ pneu, která bude opět generálním partnerem soutěže Tuning Cup. Děkujeme za podporu!

Pět základních kol

Dlouho dopředu jsem avizovali, že se AZ pneu Tuning Cup představí na čtyřech srazech a pokud půjde vše dobře, vrátí se po roční odmlce také finále. Náš plán jsme dodrželi na 120%, protože základních kol bude nakonec pět. Důvod? Možná je to prostší, než si myslíte – prostě jsme se nedokázali rozhodnout, který sraz půjde z kola ven, takže jsme to vyřešili šalamounsky . Jak tedy vypadá oficiální kalendář pro rok 2012?

Kalendář pro rok 2012

28. 4. Tuning Show Hradec Králové (www.autosport-tuning.cz)
5. 5. Fashion Cars Vysoké Mýto (www.fashioncars.cz)
9. 6. Tuning Day´s Přerov (www.tuningday.ic.cz)
23. 6. RelaxMeeting Pardubice (www.relaxmeeting.cz)
11. 8. Tuning Show Příbram (www.tuning-sport.cz)
1. – 2. 9. AZ pneu Prague Car Festival – finále (www.praguecarfestival.cz)

Start tedy proběhne hodně zostra

Na přelomu dubna a května nás čekají hned dva srazy ve východních Čechách, pak už je kalendář plynulejší. Snažili jsme se o to, aby většina srazů byla uprostřed republiky a nikdo to na ně neměl extrémně daleko (Hradec Králové, Fashion Cars, RelaxMeeting Pardubice). Zároveň jsme ale chtěli po jedné čistě moravské (Přerov) a české akci (Příbram), na kterou mohou přijet místní soutěžící a nemusejí se trmácet několik stovek kilometrů daleko. Kalendář je příjemný také pro soutěžící z Polska nebo Slovenska, takže pokud nedojde k termínovým kolizím, určitě občas zahraniční účastníci řady soutěžících rozšíří.

Tuning show v Hradci Králové

Premiéru nově obstará Tuning show v Hradci Králové, kterou pořádá časopis Autosport&Tuning. Sraz se odehraje na novém okruhu Czech Ring a přestože jde o první ročník, určitě to bude pěkné strávený víkend . Do Hradce Králové se moc těšíme, program je od klasických srazů díky účastníkům Rally Praha Revival a možnostem volných jízd po okruhu totiž mírně odlišný. Hned následující týden se přesuneme jen o kousek dál a místem činu tentokrát bude Automotodrom ve Vysokém Mýtě. Zdejší Fashion Cars nechybí v kalendáři soutěže posledních několik let a jde opravdu o klidnou a pohodovou akci, takže byste na ní rozhodně neměli chybět.

Dostihové závodiště v Pardubicích

Moravu jsme o soutěž Tuning Cup nechtěli v žádném případě ochudit a dlouho jsme hledali vhodné místo, až padla volba právě na Přerov. Na místním letišti jsme se ukázali naposled v roce 2006, což už je pěkně dlouhá doba. Prostory jsou ale moc pěkné a pokud se podaří počasí, určitě půjde o hodně dobrý sraz. Tím bude bez jakýchkoliv diskuzí také RelaxMeeting Pardubice, jeden z vrcholů letošní sezóny. Dostihové závodiště v Pardubicích bude 23. června zase určitě praskat ve švech a my nebudeme vědět, kam dřív. Pokud chcete vidět opravdu pěkná auta a máte v plánu klidný víkend, pak je RelaxMeeting akce jako stvořená pro vás. Závěrečné základní kolo soutěže je pak plánováno na začátek měsíce srpna na Tuning Extreme Show Příbram, která tak bude poslední šancí k získání bodů pro kvalifikaci na finále soutěže v Praze.

AZ pneu Prague Car Festival

Finále, to je kapitola sama pro sebe. Jsme moc rádi, že se nám po roční pauze podařilo zajistit zakončení sezóny v rámci výstavní akce. Hala je prostě hala a závěr sezóny tak bude mít opět své neopakovatelné kouzlo. Akce bude navíc dvoudenní, takže žádný stress při hodnocení vozů, na vše bude dostatek času, což je při výstavě s takovým počtem soutěžících obrovská výhoda. AZ pneu Prague Car Festival je volným pokračováním brněnských Tuning Salonů, které se uskutečnily v letech 2008 – 2010. Je tedy na čem stavět a i když prostory na výstavišti v Letňanech budou o něco menší, bude to určitě zase super zážitek. Šanci stát se vystavovateli budou mít nejen finalisté AZ pneu Tuning Cupu, ale také další hosté s pěknými vozy, chybět by neměli ani účastníci ze zahraničí. To už ale předbíháme … do konání výstavy zbývá přece jen více než půl roku a všechny důležité informace postupně naleznete na nových webových stránkách www.praguecarfestival.cz.

Do konce února bychom chtěli představit upravené soutěžní kategorie, ve kterých nebude chybět ani kategorie A&T Nováček roku 2012, která se opět vrací na scénu. Nováčkové, kteří dosud soutěž nevyzkoušeli, by tak určitě měli zbystřit!:-) Od začátku března bude na oficiálním webu soutěže www.tuningcup.cz spuštěna také novinka v podobě on-line registrace. Nově budeme na web umisťovat i fotky pěkných vozů, které bychom v AZ pneu Tuning Cupu rádi viděli, takže třeba se mezi nimi objeví i ten váš. Nezapomeňte dění na www.tuningcup.cz sledovat!

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz