Tuneři jsou známí, že svým miláčkům vetšinou dopřejí to nejlepší. A i zde platí, Mogul, olej zkušených jezdců, olej vítězů.

Tuneři důvěřují Mogulu

Zima pomalu slábne, jaro ťuká na dveře a tuneři připravuji své káry na novou sezónu. K tomu patří i pravidelné údržby a výměny provozních kapalin. Je známo, že do tunigového auta se montují díly renomovaných firem a to samé platí i o olejích.

Paramo cenu PETROLawards

V dřívějších dobách když chtěl majitel auta lepší olej, musel většinou navštívit Tuzex, nebo servis nějaké zahraniční, západní značky aut. Ale jak se změnil režim v našem státě, změnila se i kvalita olejů vyráběných firmou Paramo. Nyní si vypůjčím jeden reklamní slogan „Mogul, olej zkušených jezdců, olej vítězů“ což potvrzuje Roman Kresta ve své soutěžní Fabii S2000. Zde ho olej MOGUL 5W-50 EXTREME SPORT dovedl k mistrovskému titulu v rally za loňský rok.

Mogul Profesionál

Důležitým faktorem je správná volba oleje, a i zde použiji prvorepublikový slogan „Kdo maže MOGULEM, zachová motoru sílu mládí“. Jak jsme již vzpomněli, tuningová sezóna začíná a i Olinova Fabka potřebovala nový olej. Protože nejvíce kilometrů najede v letním období, zvolili jsme olej Mogul 5W-40 Profesionál. A že výměna u sníženého auta není jednoduchá, svědčí nutnost sundání předního nárazníku.

“Táto, nezapomeň na Mogul”

Před výměnou je důležité připravit si nejprve veškeré nářadí, filtr a nový olej Mogul. Důležité je i zahřátí motoru, aby olej lépe vytekl. Nyní vypustíme starý olej a odšroubujeme filtr. Po vypuštění uzavřeme výpustný otvor, našroubujeme nový filtr a podle měrky dolejeme nový olej. Nastartujeme a necháme motor chviku na volnoběh proběhnout. Poté zkontrolujeme množství oleje v motoru a popřípadě ještě trochu dolejeme.

Závěrem Vám ještě připomeneme, že podrobný návod na výměnu oleje naleznete v našem minulém článku „Výměna oleje v automobilu“. V nějakém dalším se pak podrobněji zaměříme jak zvolit správný olejový filtr.

Podrobný návod jak vyměnit olej naleznete zde :

Výměna oleje v automobilu