Druhý podnik Mediasport MMČR, Valašská rally (23. – 24. března) s centrem ve Valašském Meziříčí, ozdobí svým startem úřadující mistři republiky Roman Kresta s Petrem Grossem.

ADELL MOGUL racing team

Posádka ADELL MOGUL racing teamu zůstává věrná speciálu Škoda Fabia Super 2000. Roman Kresta s Petrem Grossem sice chyběli na úvodním podniku šampionátu Jänner rally v Rakousku, ale na valašských tratích už nebudou chybět. Stejně tak ani na dalších sedmi závodech na českém území. “Nyní máme v plánu start na všech tuzemských podnicích MMČR. Tým má k dispozici zcela nový vůz Škoda Fabia Super 2000 poslední specifikace. Existují i varianty použít jako test nějaký sprint, ale to ukáže až průběh mistráku,” říká Roman Kresta.

Škoda Fabia Super 2000

ADELL MOGUL racing team získal novou fabii v závěru loňského roku. Proti loňskému speciálu se ale zásadně nezměnila. “Mírný nárůst výkonu by měla přinést nová specifikace motoru, jiné je chlazení pumpy servořízení, možná by se dalo najít pár dalších změn ve smyslu odlišného upevnění držáků. Opravdu jsou to drobnosti,” objasnil jezdec ADELL MOGUL racing teamu. Otrokovický tým neponechal v přípravě nic náhodě. Právě Roman Kresta byl a je vždy znám stoprocentním přístupem, což se nemění. “Vůz jsme připravovali jako každý rok, vůz jsme otestovali v okolí Hustopečí. Budeme vycházet z nastavení z poslední sekce v Příbrami, kterou jsme pojali jako test do letošní sezony. Průběžně budeme některé jen věci dolaďovat,” popisuje luhačovický jezdec.

Janem Kopecký – Škoda Motorsport

V loňském ročníku VR Roman Kresta s Petrem Grossem obsadili druhé místo za Janem Kopecký. Právě tovární jezdec Škody Motorsport bude letos patřit k velkým soupeřům dvojice ADELL MOGUL racing teamu. “Špička zůstává kompletní. Účast Jana Kopeckého, Václava Pecha a Jaromíra Tarabuse je jasná, uvidíme, jaký bude program Pavla Valouška. Bude to hodně napínavé a zajímavé. A obhajoba titulu bude samozřejmě hodně těžká. Ale pokusíme se jet maximálně rychle, budeme chtít maximálně uspět. Všichni v týmu udělají vše pro nejlepší výsledky,” odhodlaně říká Roman Kresta.

ADELL Trading

Hlavním partnerem týmu Romana Kresty zůstává společnost ADELL Trading. Její majitel Petr Zámečník má radost z pokračující spolupráce s úřadujícím českým mistrem: “Velmi se těším na novou sezonu. Věřím, že Roman s Petrem budou bojovat o čelní příčky společně s Janem Kopecký a dalšími. To je pro fanoušky záruka, že se dočkají zajímavé podívané a dramatických soubojů.”

Paramo – Mogul

Roman Kresta bude nadále spolupracovat se společností Paramo, prostřednictvím značky MOGUL. “Určitě budeme při Valašské rally svědky zajímavého závodu, na kterém se sejdou nejlepší z nejlepších a nebudou chybět kandidáti na letošní domácí titul. Osobně jsem rád, že přízeň Romana Kresty a Petra Grosse náleží značce MOGUL. Jako obhájcům loňského titulu v MMČR v rally přeji týmu úspěšný start do nové sezony, která bezesporu umocní vnímání propojení nejúspěšnější české olejářské značky MOGUL s domácím šampionem,” říká obchodní ředitel Parama Jan Řihák.

XXXI. Bonver Valašská rally odstartuje v pátek 23. března 2012 z náměstí ve Valašském Meziříčí. Během páteční etapy, která se z větší části uskuteční pod světly přídavných ramp, čekají na posádky čtyři testy na dvou úsecích. V sobotní druhé etapě (24. března) soutěž uzavře osm rychlostních zkoušek na čtyřech vložkách. Trať Valašské rally měří celkem 506 km, 150 km je porce měřených úseků.

Tisková zpráva ADELL MOGUL racing team / Roman Kresta