ŠKODA do IRC v letošním roce vstoupila úspěšně dvěma „double“ na Azorských a Kanárských ostrovech a na skvělé výkony bude chtít navázat i v Irsku.

Obě tovární posádky ŠKODA Motorsport

Na start Rally Irsko (třetí podnik IRC v temínu 6.-7. dubna 2012) se ŠKODA postaví letos poprvé s kompletním továrním týmem ŠKODA Motorsport (Kopecký/Dresler a Hänninen/Markkula). Chybět nebude úřadující šampion IRC a aktuálně vedoucí muž pořadí Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport.

Na startu obě posádky ŠKODA Motorsport

Rally Irsko je v letošním roce premiérově součástí šampionátu IRC. „Irsko je pro nás neznámou soutěží“, říká Jan Kopecký. „Čekají nás hrbolaté a úzké cesty a také velmi kluzký asfalt. Budeme se snažit navázat na naše prozatímní letošní výkony a opět přispět značce ŠKODA důležitými body do hodnocení výrobců “, pokračuje Kopecký.

Juho Hänninen v Irsku poprve

„Startuji v Irsku poprvé a jsem přesvědčen, že to bude jedna z nejtěžších asfaltových soutěží vůbec. Tratě jsou rychlé, zároveň však úzké a velkou roli sehraje zcela odlišný druh asfaltu. Pokud bude pršet, bude trať plná nečistot a to může být velmi zrádné.“

Na startu pět Fabií Super 2000

Rally Irsko se jede v okolí měst Armagh a Belfast a na posádky čeká 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 222 kilometrů, přičemž páteční etapa bude zahrnovat též noční průjezdy. Na irských tratích se objeví také třetí muž aktuálního pořadí IRC Sepp Wiegand z týmu ŠKODA AUTO Deutschland. S podporou místního importéra vozů ŠKODA pojede s Fabií Super 2000 Robert Barrable.