Zimu máme za sebou a my vám přinášíme výsledky našeho zimního testu nových pneumatik Michelin Alpin A4.

Škoda Octavia 1,2 TSI

Pro náš test jsme si zvolili nový vůz Škoda Octavia 1,2 TSI. Tato motorizace byla zvolena především proto, že automobil je používán k dennímu ježdění, a to převážně po městě (Praha).  Průměrná spotřeba vozu nás velice mile překvapila, když se na letních gumách pohybovala kolem  6,5 l/100 km. V létě absolvovala cestu k moři se zátěží čtyř dospělých osob  a odpovídajícímu množství zavazadel. Po návratu spotřeba ukazovala  příjemných 7 l/100 km při ujetí cca 2800 km plně obsazeným vozem.

Michelin Alpin A4

Koncem léta nastalo rozhodování jaké zimní pneumatiky obout?  Využili jsme nabídky otestovat pneumatiky Michelin Alpin A4 o rozměru 195×65 R15. Po celou zimu jsme bedlivě sledovali spotřebu nejen při ježdění po Praze, ale i na cestách na hory.  Již v průběhu zimy jsme zjistili,  že spotřeba paliva s pneumatikami  Michelin Alpin A4  stoupla pouze o tři desetiny l/100 km. K tomuto velmi dobrému výsledku musíme ještě přidat  výborné jízdní vlastnosti zmíněných pneumatik jak ve městě, tak především v horských podmínkách na sněhu.

SKODAHOME doporučuje

Michelin Alpin A4, jsou zatím nejlepší zimní pneumatiky, na kterých jsme jezdili. Rozjezd i brzdná dráha vozidla opatřeného těmito pneumatikami je oproti ostatním, které jsme měli dosud možnost vyzkoušet, znatelně lepší. Po skončení zimy a ujetých cca 6 tis. km nebylo na Michelin Alpin A4 znát téměř žádné opotřebení.

Jednoduše řečeno, jsme spokojeni a pneumatiky Michelin Alpin A4 můžeme všem jen doporučit.