Již bývá zvykem, že jedním z prvních tuningových srazů se koná na letišti Dlouhá Lhota nedaleko Příbrami. I letošní sezonu odstartovala XIV. Tuninfg Extreme Show.

XIV. Tuning Extreme Show

Letošní sezónu odstartovala již XIV. Tuninfg Extreme Show, která se konala na letišti Dlouhá Lhota nedaleko Příbrami. Asi největším nepřítelem bylo počasí. Celý den účastníky doprovázelo mrazivé počasí s deštěm, který v jednu chvíli doplnily i sněhové vločky.

Sprinty na vodě

Největší vrásky pořadatelům dělalo počasí v soutěži sprintů. V jednu chvíli dokonce visela ve vzduchu otázka, zda se vůbec pojedou. V pátek dokonce byly přesunuty na druhý konec letiště a zkráceny na 200 metrů. V sobotu se nakonec odjely sice na mokré, ale původní 400 metrové dráze a se šťastným koncem, i když některá auta nepříjemně na mokré dráze zatancovala.

Show & Shine

Jiná situace nebyla ani mezi leštěnkami. I zde bylo znát, že se jedná o první sraz, špatné počasí a někteří ještě auto dodělávají. I tak se na srazu objevila novinka v podobě veterána Jiřího Kubíčka a jeho nového Wartburga. Asi nejvyrovnanější byla situace ve Škoda Modern scene, kde vyhrál Milan Mašek s Octávií, před Olinem a Fílou (oba Fabia). bramborová pozice zůstala Františkovi Krausovi a jeho červené Octavii.

Soutěž o nejpočetnější klub

Ač počasí nepřálo, byla na zúčastněných vidět pohodová nálada po zimní přestávce. Někteří přijeli i bez aut jen proto, aby se setkali s lidmi, které celou zimu neviděli. Klub SKODAHOME.cz se přihlásil i do soutěže o nejpočetnější klub a nakonec si odvezl třetí místo. Nyní si v teple prohlédněte mrazivou fotogalerii, kterou jsme pro Vás připravili.

 

Fotogalerie : XIV. Tuning Extreme Show