ŠKODA AUTO pokračuje i letos v podpoře cyklistiky. Český výrobce automobilů je hlavním partnerem Pražských schodů a Světového poháru horských kol, dvou špičkových cyklistických podniků na českém území.

19. ročník Pražských schodů

Ve středu 9. května 2012 mohou diváci přijít povzbudit závodníky na 19. ročník Pražských schodů, který se jede v atraktivním prostředí Malé Strany a Hradčan. O víkendu 11.–13. května 2012 se pak roztočí kola na Světovém poháru horských kol v Novém Městě na Moravě.
 
Na obou podnicích odstartují špičky světové cyklistiky, v čele s mistrem světa Jaroslavem Kulhavým.
 
„Závody horských kol jsou nejen atraktivní podívanou, ale také náročnou sportovní disciplínou,“ říká Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky ŠKODA. „Těší mě, že ŠKODA jako hlavní partner ‚Schodů‘ i Světového poháru přispěla k tomu, aby si tento mimořádný zážitek mohli vychutnat naši domácí fanoušci cyklistiky hned dvojnásobně během jediného týdne.“

Cyklistická federace UCI

Oba soutěžní podniky se konají pod patronací mezinárodní cyklistické federace UCI. 19. ročník Pražských schodů, který se jede ve středu 9. května 2012, bude vzpomínkou na českého novináře a sportovního komentátora Roberta Bakaláře, který v srpnu 2011 prohrál svůj souboj s rakovinou. Závod v atraktivní lokalitě pražské Malé Strany a Hradčan je považován za generální zkoušku Světového poháru, který se jede o dva dny později v Novém Městě na Moravě. Na obou podnicích tak diváci uvidí světovou cyklistickou elitu v čele s mistrem světa Jaroslavem Kulhavým.

Kolo pro život

Hlavní partnerství obou závodů je pro značku ŠKODA komplexní součástí aktivit zaměřených na propagaci a podporu cyklistiky v České republice. S vyznavači amatérské cyklistiky a cykloturistiky je ŠKODA pevně spojena již čtvrtým rokem seriálem závodů Kolo pro život. Druhou sezonu pak odstartoval ojedinělý projekt Virtual Cup, závody bez startovního pole. V něm si může každý závodník projet kteroukoliv trasu kdykoliv chce, stačí mu jen stáhnout si ji do své GPS navigace. Pro letošní ročník nachystal Virtual Cup nové trasy a nové výhry.