1. Pražský klub historických vozidel v AČR a Classic Car Krožek Vás zvou na legendární Classic Škoda weekend 2012.

Classic Škoda Weekend

Akce se bude konat 9.6.2012 a start bude netradičně z Vrchlabí. Nyní tuto akci převzal  1. Pražský klub historických vozidel v AČR a vrací se k původní myšlence, tedy ke startu v místě, kde se vozy vyráběly. Shromáždění vozidel před startem bude u Car Club restaurantu, která je zařízena v duchu veteránské dílny a můžete si třeba nechat natočit nealko pivo z bloku motoru Tatry.

Příjezd vozidel bude 9 do 11 hod. a po prezenci a rozdání slepých mapek společně vyrazíme na trasu dlouhou cca 90km Českým rájem na sever až k Liberci do Hamru na Jezeře, kde v podvečer vyhlásíme vítěze a vyhodnotíme celou akci.

Trochu z historie

Vznik akce se datuje ke květnu roku 2002, kdy brněnský CLASSIC CAR KRÓŽEK zorganizoval akci pro majitele historických vozů Škoda, na kterou od té doby pravidelně každý rok přijížděly desítky majitelů vozů s okřídleným šípem ve znaku. Základní myšlenkou bylo udělat akci jen pro škodovky, které se sjedou v mateřském závodě v Mladé Boleslavi a odtud vyrazí na jízdu spojenou s úkoly. V rámci této akce byla zvykem návštěva muzea a depozitáře Škoda Auto a.s.
 
V roce 2004 se dalším spolupořadatelem stal Jičínský Autoklub a akce byla rozšířena o návštěvu muzea a pivovaru ve Vratislavicích. A cíl a ubytování bylo zajištěno v autokempu Rumcajs v Jičíně. V roce 2010 se konal poslední ročník v oblasti Mladoboleslavska. O rok později byla akce pořádána u Brna, takže byli účastníci ochuzeni o muzeum a depozitář.

Více informací a možnost příhlásit se najdete na www.1-pkhv.cz