Prvním velkým letošním srazem milovníků vozů s okřídleným šípem ve znaku se konal tento víkend v Doksech u Máchova jezera.

19.ŠKODA Tuning Doksy

Prvním letošním srazem majitelů vozů Škoda byly 18.-20.5.2012 Doksy. Již po devatenácté se sjely vozy s okřídleným šípem ve znaku k Máchovu jezeru.  Na sraz přijelo na 250 účastníků a celou akci podpořilo i hezké, slunečné počasí.  Současně sice probíhal i sraz v Panenském Týnci, ale ten nedopadl šťastně.  Při sprintech vjelo auto Cobra mezi diváky. Čtyři lidé byli zraněni, jednoho z nich musel do nemocnice přepravit vrtulník.

Soutěže  a spanilá jízda

Pro zúčastněné byly připraveny tradiční soutěže. Hlavní bylo TOP10 pro desítku nejlepších aut srazu a TOP 5 o nejlepší interiér. Právě soutěž o nejlepší interiéry, by příští rok měla nahradit  soutěž o nejlepší starší vůz v originálním provedení.  Po druhé hodině proběhla i spanilá jízda, bohužel i s trochu pomačkanými plechy.

Tuning ŠKODA

Hezky upravených aut se sjela celá řada, ale jen pár sneslo opravdu přívlastek „natuněná kára“. Opět některé výtvory silně kontrastovaly s čistě, kvalitně natuněnými vozy, které známe většinou z Tuning Cupu.  Dále se na sraze objevily i jen decentně upravené škodovky a to spíše starších ročníků.

Veteráni ŠKODA

Letos velmi rozšířenou skupinou byly vozy v originálním stavu a připomněly nám dobu, kdy tyto modely opouštěly mladoboleslavskou fabriku. Některé byly po pečlivé renovaci a jiné nesly patinu času. K naší radosti se i jedno embéčko  po renovaci dostalo mezi desítku oceněných.

Hokej a ŠKODA

Ač je hlavním partnerem Mistrovství světa v hokeji automobilka Škoda, nyní se právě semifinále mezi Čechy a Slováky podepsalo na předčasném odjezdu velkého množství účastníků srazu. Na tuto situaci zareagoval i pořadatel a uspíšil předání oceněným vozům.

Srazy Škoda

Jak jsme již psali v úvodu, 19.ŠKODA Tuning Doksy byl prvním z velkých srazů škodovek. Nyní nás čeká ještě Želiv, Běšiny a hlavně poklidný 14.sraz SKODAHOME.cz, který se koná 01. – 03. 06. 2012 v tradičním prostředí Triocampu Praha 8 – Dolní Chabry, Ústecká ulice. (mapa) Opět je připravená bohatá tombola a soutěž, při které návštěvník může vyhrát sadu pneumatik Michelin.