ŠKODA AUTO představuje novou cyklistickou kolekci 2012. Jízdní kola značky ŠKODA a příslušné cyklistické oblečení jsou v letošní sezóně provedená v exkluzivním designu ‚Racing‘. Ten vychází z barevného provedení úspěšného továrního týmu ŠKODA Motorsport.

Jízdní kola pro rok 2012

Nová kolekce jízdních kol pro rok 2012 se skládá ze sedmi modelů pro různé cyklistické disciplíny a věkové skupiny. Všechna jízdní kola jsou provedena v zelenobílém designu, typickém pro tým ŠKODA Motorsport. Jejich vzhled navíc vychází z nového, svěžího firemního designu značky ŠKODA. Na tomto zelenobílém designu se podíleli i pracovníci Technického vývoje společnosti ŠKODA AUTO. Aktuální design 2012 zdůrazňuje již 111letou sportovní historii mladoboleslavské automobilky.

ŠKODA Motorsport

Tvářemi kolekce jízdních kol a příslušenství ŠKODA 2012 jsou proto oba piloti továrního týmu ŠKODA Motorsport, Juho Hänninen a Jan Kopecký. „Kola jsou nedílnou součástí našeho tréninku,“ říká Jan Kopecký, jezdec továrního týmu ŠKODA Motorsport a vicemistr IRC z let 2009, 2010 a 2011. „Před každým závodem ujedeme několik stovek kilometrů. Kvalitu zpracování, funkčnost a nadčasový vzhled proto umím ocenit. Všemi těmito vlastnostmi se jízdní kola a funkční oblečení značky ŠKODA vyznačují,“ dodává závodník.

Hliníkový rám a karbonová vidlice

Nabídka pro rok 2012 zahrnuje modely, vycházející ze značky ‚Superior‘. Silniční cyklisté sáhnou po lehkém kole ‚Road‘ s hmotností 8,7 kg, s hliníkovým rámem a karbonovou vidlicí. Po nezpevněných cestách budou fanoušci cyklistiky jezdit například na modelu ‚MTB‘ nebo dokonce na ultimativním ‚MTB Full‘ s odpruženým rámem. Mnohostranně použitelným kolem z kolekce 2012 je model ‚Cross‘. Všechny tyto modely kol značky ŠKODA mají uzamykatelnou odpruženou přední vidlici a jsou k dostání ve třech velikostech.

Kolo MTB-Junior

ŠKODA AUTO nezapomíná ani na nejmenší cyklisty: Ti větší z nich mohou vyrazit na kole MTB-Junior, které při dětských rozměrech disponuje stejnou technikou, jako kola „velká“, například uzamykatelnou přední vidlicí nebo řazením s 21 rychlostmi. S jízdním kolem ŠKODA ‚Kid‘ se mohou po dvou kolech pohybovat i mladší děti. Zcela nově je v kolekci odrážedlo ‚Mini‘, určené pro nejmenší. To bylo vyvinuto společně s výrobcem jízdních kol Olpran.

Cyklistické oblečení

Pro dokonalý sportovní zážitek nabízí kolekce ŠKODA 2012 opět i funkční a pohodlné cyklistické oblečení od firmy Kalaš v exkluzivním designu ŠKODA AUTO.

Tour de France a Giro d’Italia

ŠKODA AUTO se v cyklistice již mnoho let angažuje také jako sponzor. Vedle mezinárodních závodů, jako jsou ‚Tour de France‘ a ‚Giro d’Italia‘, značka už dlouho podporuje jako cyklistické sportovní aktivity v České republice. V letošním roce bylo například prodlouženo partnerství série ‚Kolo pro život‘, cyklistické akce pro každého. Na konec srpna 2012 plánuje ŠKODA i další cyklistickou akci v srdci Prahy, která má navázat na úspěch dosavadní ‚ŠKODA Cycling Challenge 2011’. Pro přátele rekreační cyklistiky proběhne navíc v roce 2012 také nový ‚Virtual Cup‘. Tento projekt bez startovního pole je jedinečný, neboť každou z dvanácti tratí mohou účastníci individuálně absolvovat kdykoli. Vyhrát lze například cestu na ‚Tour de France 2013‘ nebo vybraná jízdní kola z kolekce ŠKODA.

Kolekci jízdních kol a funkčního oblečení ŠKODA 2012 lze už v tuto chvíli objednat v E-shopu ŠKODA E-shop na stránkách http://eshop.skoda-auto.com nebo přímo u autorizovaných prodejců značky ŠKODA.