Nové modely vozů Škoda přicházejí do prodeje nejen s novým faceliftem, ale především s novou generací motorů TSI.

Nové motory TSI

Modely vozů Škoda přicházejí především s novou generací motorů  TSI. Motivací k jejich vývoji byly standardy EURO 5 na snížení emisí a spotřeby pohonných hmot. Výsledek ale rozhodně není na úkor dynamických vlastností motoru. Motory TSI s menším objemem se svým předchůdcům bez problémů vyrovnají výkonem a v dalších parametrech je dokonce předčí.

Nečekaně příznivé prodeje

Důkazem je i neobvykle velký zájem zákazníků ihned po uvedení na trh. Tuto skutečnost nám potvrdil i obchodní ředitel Auto-Poly, spol. s r.o. Petr Rak: „Nestává se často, aby byl o nějaký model takový zájem hned od začátku prodeje. Zákazníci jsou u novinek opatrnější a prodeje postupně rostou s tím, jak se auta osvědčí v provozu. Škodovky s motory TSI ale v tomto směru překvapily.“ Poptávka po některých typech je dokonce tak vysoká, že se zájemci musí smířit s nepatrně delší dodací lhůtou vozů.

V souvislosti s ekonomickou recesí se letos očekávaly spíš propady v prodejích.  Podle informací, které potvrdil autorizovaný prodejce a servis vozů Škoda a VW, je skutečnost jiná a prodeje nijak nezaostávají za loňskem. Statistikami prodeje můžou ještě zamíchat užitkové vozy VW Caddy, ve kterých se nový motor TSI objeví v létě.

Svezení vás přesvědčí

A v čem je kouzlo nových motorů? „Stačí se podívat na spotřebu a výkon, ale pokud to pro vás není dostatečný důkaz, přijďte se sami projet do našich prodejen  v Praze Na Harfě nebo v Příbrami,“ dodává Petr Rak.