Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler zvítězila přesvědčivým způsobem i v pátém letošním vystoupení v českém rallyovém šampionátu.

Kopecký prodloužil svoji letošní neporazitelnost

V Hustopečích si systémem start-cíl dojeli Kopecký s Dreslerem pro svůj další triumf a s plným počtem bodů jsou blízko titulu mistrů České republiky. Obhajobou loňského prvenství v Hustopečích potvrdili svou letošní famózní bilanci na českých soutěžích, pět startů, pět vítězství.

Škoda Fabia S2000 obsadila kompletní podium

Rally v Hustopečích slibovala od počátku hon na Kopeckého s Dreslerem, kteří letos na soutěžích českého šampionátu dosud nenašli přemožitele. Svoji výtečnou bilanci potvrdili i na tratích v okolí moravských vinic a upevnili si dosud neotřesitelnou vedoucí pozici. Na druhém místě dojela se ztrátou 33.3 sekund posádka privátní Fabie Super 2000 Roman Kresta/Petr Gross, kterým patří i druhá příčka v celkovém hodnocení. Triumf mladoboleslavských vozů Fabia Super 2000 završili Tarabus s Trunkátem, kteří po tuhém boji porazili o 2.4 vteřiny Valouška s Kostkou na voze Peugeot Super 2000.

Škoda Mortorsport

Jan Kopecký hodnotí svoji letošní úctyhodnou bilanci s nadšením: „Jsme s Pavlem velmi šťastní-pátý start, páté vítězství. Věděli jsme, že to nebude jednoduché a opravdu nebylo. Chtěl bych poděkovat celému týmu, skvělé výsledky jsou zásluhou společného špičkového výkonu nás všech.“
 
Český šampionát pokračuje 13.-15. července šestým podnikem – Rally Bohemia, která se jede v okolí sídla mladoboleslavské automobilky.

Stav Mezinárodního Mistrovství České republiky po pěti závodech:
 
1.    Kopecký/Dresler (ŠKODA Fabia Super 2000) – 250 bodů
2.    Kresta/Gross (ŠKODA Fabia Super 2000) – 152 b.
3.    Pech/Uhel (MINI Cooper Super 2000) – 97 b.

Fotogalerie 8. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče