Juho Hänninen s Mikko Markkulou z týmu ŠKODA Motorsport zvítězili po skvělém výkonu v belgické Ypres rally. Po skvělém výkonu nechali za sebou na druhé příčce sedminásobného vítěze této soutěže Freddyho Loixe na Peugeotu Super 2000.

Škoda Fabia S2000

Hänninen s Markkulou získali tak body jak do hodnocení značek IRC, tak i do hodnocení jezdců Mistrovství Evropy (ME). ŠKODA si upevnila svou vedoucí pozici v IRC a Hänninen s Markkulou potvrdili průběžnou první příčku v hodnocení ME.

Hänninen průběžně v čele ME

Hänninen s Markkulou tak dali zapomenout na nepříliš šťastné vzpomínky na belgickou rally v okolí města Ypres z minulých let a slaví letos druhé vítězství jak v IRC, tak v ME: „Skvělý závod, skvělý výsledek. Bylo to náročné, zejména sobotní den s porcí 200 kilometrů rychlostních zkoušek vyžadoval neustálou koncentraci a vysoké nasazení. Auto bylo perfektně připravené, děkuji všem z našeho týmu. Vítězstvím jsme získali body do hodnocení obou šampionátů, o to více je cennější.“

ŠKODA ve vedení značek IRC

Skvělý výkon vozů Fabia Super 2000 podtrhnul třetím místem Belgičan Pieter Tsjoen. Vedoucí muž IRC Andreas Mikkelsen belgickou soutěž nedokončil, i nadále však vévodí hodnocení jezdců IRC.

Pořadí v cíli: 1. Hänninen, 2. Loix + 46.5 s, 3. Tsjoen + 2:14.6

Souběžně se startem v Belgii dominovala druhá posádka týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler v Hustopečích v rámci českého mistrovství a udržila v Čechách svou letošní neporazitelnost.

Fotogalerie Belgická Ypres rally