Rally Bohemia

Pro Romana Krestu je Rally Bohemia samozřejmě velmi známým prostředím. Ještě v dobách svého působení v továrním týmu Škoda bývala jeho “domovským” závodem. Ten Roman Kresta dokázal v historii už šestkrát vyhrát, naposledy v roce 2008.

Roman Kresta

Slibně měl Roman Kresta rozjetý i loňský ročník, ale potenciální úspěch zhatil drobný problém s elektrikou. Tým věří, že vůz Škoda Fabia Super 2000 je na závod výtečně připraven a posádka naváže na letošní průběh sezony, kdy prozatím dokončila všechny závody, na kterých odstartovala. I díky tomu jí v průběžném pořadí Mediasport MMČR 2012 patří průběžná druhá příčka za Janem Kopeckým.

Stav MMČR 2012 (5/8):
1. Jan Kopecký 250, 2. Roman Kresta 152, 3. Václav Pech 96, 4. Jaromír Tarabus 94, 5. Pavel Valoušek 74, 6. Martin Semerád 66

“Bohemia je v českém mistráku o stupínek výše proti dalším soutěžím. S tím souvisí i mnohem kvalitnější účast, která se v Mladé Boleslavi schází i letos. Škoda Motorsport nasazuje dvě auta, ve startovní listině je i řada dalších kvalitních pilotů s vozy S2000. Očekávám náročný závod, ve kterém nelze příliš taktizovat. Navíc do jeho průběhu může promluvit počasí. Ale doufám, že jsme dobře připraveni, nic jsme v přípravě nepodcenili, neboť právě spolehlivost může být klíček k úspěchu na Bohemii. Většinou se nám na Bohemii dařívalo, tamní tratě jsou opravdu velmi hezké, pro mě až srdeční, takže zkusíme opět podat v rámci našich možností maximální výkon a uvidíme, jak se bude závod vyvíjet. V podstatě už po čtyřech druhých místech v řadě nemáme co ztratit,” říká před startem Roman Kresta.

“Na Rally Bohemia, která je mojí domácí soutěží se samozřejmě velmi těším. Technické rychlostní zkoušky na Železnobrodsku a v okolí Tanvaldu patří zřejmě mezi nejkrásnější v celém seriálu MMČR. Na zdejší soutěž mám spoustu vzpomínek, vždyť jsem zde poprvé, sice jako předjezdec, startoval už v roce 1984. Doufám, že vzpomínky na letošní ročník budu moci zařadit mezi ty příjemnější,” věří Petr Gross, jenž Bohemii společně s Romanem Krestou vyhrál v letech 2007 a 2008.

Rally Bohemia odstartuje slavnostním startem v pátek 13. července 2012 v Mladé Boleslavi. Celkem čeká na posádky v průběhu soboty a neděle 16 rychlostních zkoušek o celkové délce necelých 200 km. Nejdelším testem bude RZ2, 6 Sychrov (22,42 km), která je v harmonogramu první etapy.