Mladá Boleslav je kolébkou značky ŠKODA a také centrem Rally Bohemia. Na domácí soutěž, připravil tým Škoda Motorsport pro své vozy inovovaný design.

Škoda Motorsport

Rally Bohemia mohla být pro tým Škoda Motorsport již oslavou titulu Mistra republiky, a proto také vozy Škoda Fabia S2000 dostaly inovovaný design. Vedoucí posádka českého mistrovství Jan Kopecký/Pavel Dresler a lídři evropského šampionátu Juho Hänninen/Mikko Markkula byli největšími favority soutěže.

RZ 1 –  RZ 3

Ještě před startem na Shakedownu přišla o svoji možnost startu největší hvězda Ostberg, který rozbil svoji Fiestu. Další pohromou favoritů byla hned první rychlostní zkouška, kde své účinkování ukončili Juho Hänninen a Roman Kresta (oba nehoda). Po prvních dvou rychlostních zkouškách vedl Valoušek s Peugeotem před Kopeckým, který šel ve třetí RZ do čela. Ale to vše již bylo nepodstatné.

Rally Bohemia ukončena

Po tragické nehodě ve 3. RZ posádky Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha startovního čísla 9, při níž došlo k úmrtí spolujezdce Bohuslava Ceplechy a zranění jezdce Martina Semeráda bylo s ohledem na vážnost situace rozhodnuto, že XXXIX. Rally Bohemia bude ukončena. Neproběhnou žádné další doprovodné akce a výsledky z této rally nebudou započítávány.

SKODAMOME.cz vyjadřuje upřímnou soustrast Bohoušově rodině, Semerád Rally týmu a Martinu Semerádovi přejeme brzké uzdravení.