Poslední týden v červnu se opět po třech letech konala týdenní akce věnovaná vozům značky Škoda a jejím příznivcům. Akce byla jako každým rokem s mezinárodní účastí. Celkem se sjelo 102 posádek z devíti zemí: Německa, Dánska, České republiky, Velké Britán

Příjezd a slavnostní zahájení

Příznivci se sjížděli již několik dní před zahájením samotné akce, nic méně oficiální zahájení akce bylo v sobotu 23.6. ve večerních hodinách. Na zahájení byli speciálními hosty místostarosta Janských Lázní, zástupce dealeru vozů Škoda od Havex auto a samozřejmě nesměl chybět ředitel hotelu Omnia, ve kterém měla celá akce svoji základnu.

Rallye Škoda Tour

V neděli odstartovala tradiční Rallye Škoda Tour, kde na závodníky čekala 80-ti kilometrová trať s mnoha úkoly jak vědomostního, tak i zručného charakteru. Trasa závodníky zavedla například do Dolního dvora, nebo do Vrchlabí, kde byl připraven oběd. Den se zakončil také v soutěžním duchu, ale tentokrát šlo o přátelský zápas mezi týmem Škoda tour a fotbalisty Janských Lázní.

Výlety a zájezdy

Po celou dobu akce probíhaly předem připravené výlety a zájezdy na zajímavá místa. Po skupinkách se jezdilo na off-road Safari do Dvora Králové, dále byl naplánován zájezd do výrobního závodu automobilky Škoda ve Vrchlabí. Mezi výlety byla zařazena prohlídka válečného hospitálu ve městě Kuks, výlet na Sněžku nebo například výlet po Černohorských rašeliništích.

Soutěž ,,O nejlépe vyzdobené a ošetřované auto Škoda Tour“

Před hotelem Omnia probíhala soutěž ,,o nejlépe vyzdobené a ošetřované auto Škoda Tour“. Všichni účastníci to samozřejmě brali velice vážně, jelikož vše probíhalo v odpoledních hodinách, posádky trávily celé dopoledne čištěním, leštěním, zdobením a pulírováním. Proto bylo opravdu na co koukat a všichni sledovali vedle naleštěných vozidel také výběrovou komisi, která měla za úkol vybrat to nejlepší co bylo na výstavě. Podívat se přijel i starosta Janských Lázní.

Závěrem bych chtěl podotknout, že příští, již 50.ročník, se koná v Německu.

Fotogalerie: Škoda Tour 2012 – Janské Lázně

Text – foto: Ondra Zlámal