Soutěžní vůz Škoda Fabia R2 je určen širokému spektru závodních jezdců, kteří hledají moderní, cenově dostupný a spolehlivý vůz pro rally v moderní kategorii R2.

Škoda Fabia R2

Soutěžní vůz Škoda Fabia R2 vychází ze sériového modelu tohoto oblíbeného malého vozu, podstatně se ovšem liší motorem, převodovkou, podvozkem, kinematikou náprav a interiérem. Podvozek byl oproti sériovému modelu výrazně přepracován a stejně tak byla sportovně upravena kinematika náprav. Fabia R2 je vybavena sekvenční 5stupňovou převodovkou Sadev, která přenáší 180 koní. Pod kapotou pracuje výkonný motor 1,6 16V o výkonu 132 kW. Maximální točivý moment činí 194 Nm při 5500 ot/min.

Škoda Fabia S2000

Na národní, ale i mezinárodní soutěžní scéně již druhým rokem kraluje vůz Škoda Fabia Super 2000. Tyto vozy jsou hlavně určené pro zkušené jezdce s dobře a finančně zajištěným týmem. Naopak, Fabia R2 je určen širokému spektru závodních jezdců, kteří hledají moderní, cenově dostupný a spolehlivý vůz pro rally

Fabia R2 Cup

Zcela nový projekt pohárového soutěžení s vozy Fabia odstartoval pod názvem Česká pojišťovna ŠKODA Fabia Rally Cup. Pohár je zatím vypsán na tři soutěžní sezóny od roku 2012 do roku 2014 a má poměrně velkou mediální podporu. Organizátorem celého projektu je firma Mediasport.