Rust’n’Rol 2012 je v pořadí teprve 3. ročník a už jeho věhlas přesáhl hranice Německa. Sjela se sem auta tedy nejen Německa, ale byli zde návštěvníci až z Itálie, Švýcarska, Francie i z Čech. Také dostat se na tento sraz není jen o tom koupit si vstupenku

Rust’n’Roll  17.8. – 18.8.2012, Pössneck

Ale dostat se i s autem do areálu, tedy do centra dění, znamená nejdříve se registrovat na webu, zaslat pořadatelům fotky svého auta a až na základě toho jste byli vybráni mezi ty, kteří měli to štěstí dostat se dovnitř. Pokud jste mezi ty exkluzivní nedostali, museli jste stát s autem mimo areál. Ale říkám vám, i za cenu toho, že se nedostanete s autem dovnitř, tento sraz stojí za to.

Retro ELeso

Na sraz jsme přijeli po zhruba 4 hodinách cesty a 350 km, tedy pro nadšence žádná vzdálenost. Podle našich odhadů bylo na srazu zhruba 1000 aut, jedno bláznivější než druhé. Buď jednomu roste skrz přední kapotu strom, další má místo žárovek čajové svíčky, ale všem vévodí jedno, a to rez, rez a zase rez! Letošní podtitul srazu byl Rats’n’Retro United. Loňský sraz byl pouze pro auta vyrobená v Německu a na letošní byl otevřen všem značkám.

Vstupné taky nebylo nic hrozného. V předprodeji jste koupili víkendový lístek za 15 Euro. Denní lístek  na místě byl 16 Euro. O účastníky srazu se pořadatelé postarali i po kulturní stránce. V pátek od 21 hodin byla elektro párty, V sobotu hrály živé rockové kapely po nich nastoupili opět DJ’s.  Každý večer se pařilo až do tří hodin do rána.

Dusch-busy

Celý víkend byly v permanenci Dusch-busy, které vás za 1 Euro odvezli ke sprchám. WC klasické „toi-toi“, ovšem i v jednu v noci s toaletním papírem a možností si mýdlem umýt ruce. Každý večer jezdilo areálem auto, které upozorňovalo na to, že od půl desáté je absolutní zákaz v ježdění v areálu. A světe div se, všichni i přes alkoholové opojení zákaz respektovali.  V sobotu od 14.00 odstartovala spanilá jízda (v součinnosti německé policie) pro ca 100 aut se zastávkou na zmrzlinu.

Ve 23.00 bylo vyhlašování pohárů. Poháry ozdobil svým pinstripingem Sven Bluhme. A kategorie na poháry?
„nejvzdálenější účastník“ – Itálie s cca 1500 km.
„největší rezavá díra srazu“-EMW(značka auta z DDR)
„nej moped srazu“
„nejstarší auto srazu“-Opel 1931
„největší volant sraz“ – IFA L60
„nejdelší řadička srazu“ – 112 cm
„best of show“ – zednické kolečko s vestavěným motorem

Velká fotogalerie Rust’n’Roll 2012

Člověk občas nechápal, co Němci dokážou pro show vyrobit. Prohánělo se tam polstrované křeslo s motorem, také pivní lavička s kolečky a přídavným motorem. Za zúčastněné si troufám říct, že je to nejlepší sraz roku! Super atmosféra i lidi!

Članek, foto : Retro ELeso